Το Σωματείο Οικοδόμων Ρόδου συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ


Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, το Σωματείο Εργατ/τών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου συμμετέχει στην απεργία, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, την Πέμπτη, 8/12/2016, ενάντια στον νέο κύκλο επίθεσης της Κυβέρνησης με αντεργατικά μέτρα.

Θέλουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχτούν τη σφαγή τους. Όσες υποσχέσεις κι αν σκόρπισαν, τις διέψευσε η ίδια η ζωή και η πολιτική που υπηρετούν για να στηρίξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ώστε να το βοηθήσουν να βγει αλώβητο από την κρίση και να του εξασφαλίσουν συνθήκες για να εδραιώσει και να αυξήσει την κερδοφορία του με πάμφθηνους εργάτες. Ο όρος για την ανάπτυξη είναι η μείωση του μισθού, του μεροκάματου, της ασφάλισης και των δικαιωμάτων.

Ο νέος κύκλος επίθεσης:

  • Βάζει ξανά στο στόχαστρο μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

  • Εδραιώνει και επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τη δουλειά – λάστιχο με μισθούς 100 και 200 ευρώ.

  • Βάζει στο στόχαστρο ακόμη και τον πενιχρό κατώτατο μισθό των 586 ευρώ και απαιτεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο.

  • Δεν εξαιρεί τις συντάξεις που θα μειωθούν μέσω της μείωσης του περιβόητου «μη μισθολογικού κόστους».

  • Λύνει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας, για να απολύει όσους και όποτε θέλει και να προσλαμβάνει με τους δικούς της όρους, με μισθούς που θα της εξασφαλίζουν περισσότερα κέρδη.

  • Ετοιμάζουν νέο νόμο για τα συνδικάτα, για να παρεμποδίσουν το δικαίωμα της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και της λειτουργίας τους.

Τα μέτρα που παίρνονται δεν είναι προσωρινά, αλλά μόνιμα.

Η απόφασή μας είναι μία :

Με τον αγώνα μας μπορούμε να ανατρέψουμε τη σημερινή βαρβαρότητα

και να ανοίξουμε το δρόμο για νικηφόρα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Μπορούμε και έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Μπορούμε να βροντοφωνάξουμε ότι δε θα σκύψουμε το κεφάλι και θα αγωνιστούμε μέχρι να βγούμε εμείς νικητές.

Καλούμε όλους του συνάδελφους οικοδόμους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να εκφράσουν με πείσμα την αντίθεσή τους στην ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων.

Παίρνουμε όλοι μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

την Πέμπτη, 8 Δεκέμβρη 2016

και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Ε.Κ.Ρ, στις 10.30 πμ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια