Το Πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία»


O Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού κ.Στέργος Παρδαλός, επισκέφθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 τα εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» στο πλαίσιο του Προγράμματος Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου που διενεργείται από το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Τον Αντιδήμαρχο συνόδευσαν η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Σεβαστή Σκιαθίτη και ο υπεύθυνος των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου κ. Γιώργος Γιακουμάκης. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των εκπαιδευτηρίων και την παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄τάξης του Λυκείου που διδάσκονται το μάθημα Πολιτική Παιδεία από την εκπαιδευτικό κ. Παπακωνσταντίνου Ειρήνη.

Παρουσιάστηκε συνοπτικά ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου και στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Αντιδήμαρχο κ.Στέργο Παρδαλό για γενικότερα θέματα Διοίκησης αλλά και για προβλήματα καθημερινότητας που τα απασχολούν και που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τον έλεγχο που ασκεί η κεντρική εξουσία στις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το επόμενο διάστημα τα παιδιά θα επισκεφθούν το Δημαρχιακό Μέγαρο προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος που περιλαμβάνει προσομοίωση συνεδρίασης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble