Το Cruise Inn στη Ρόδο


Στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο Aldemar Aimilia Mare, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στο διάστημα από 10:00 έως 15:00, δράση του Προγράμματος CruiseInn που διοργάνωσε το ThinkBiz (ο πρώτος φοιτητικός Οργανισμός επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα) και η Celestyal Cruises (η μοναδική εταιρία κρουαζιέρας με αφετηρία τα ελληνικά λιμάνια η οποία έχει αναγνωρίσει την γαστρονομία ως έναν από τους τρεις κύριους «πυλώνες» της επιχειρηματικής της δράσης). Το Πρόγραμμα CruiseInn είναι ένας μαραθώνιος δημιουργίας startup επιχειρηματικών ιδεών εν πλω για φοιτητές και νέους επαγγελματίες στην Ελλάδα.

Το Cruise Inn τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου που υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία που έχει σχέση με την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων.

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου υποστήριξε την όλη διοργάνωση φροντίζοντας για την ομαλή μεταφορά των φοιτητών από και προς το Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου και προμηθεύοντας τους συμμετέχοντες με τσάντες του Δήμου Ρόδου που περιείχαν αναμνηστικά δώρα και έντυπο πληροφοριακό υλικό για το νησί.

Η συνεργασία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου με το CruiseInn πραγματοποιήθηκε σε δύο χρονικές στιγμές: Η αρχή έγινε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 όταν το CruiseInn βρέθηκε για πρώτη φορά στη Ρόδο παρουσιάζοντας νέες επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα του Τουρισμού και του Πολιτισμού και η συνέχεια δόθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 με την παρουσίαση των επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της Οινογαστρονομίας.

Επιπλέον τομείς έχουν επιλεγεί λόγω του στρατηγικού τους πλεονεκτήματος για την Ελληνική οικονομία ως βάση για ανάπτυξη συγκεκριμένων επιχειρήσεων οι οποίες πρόκειται να δραστηριοποιηθούν άμεσα στην Ελληνική αγορά.

Το CruiseInn διοργανώνεται συνολικά για τρίτη φορά από το 2015. Το πλοίο Celestyal Nefeli ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Πειραιά και θα το ολοκληρώσει στη Σαντορίνη. Ενδιάμεσοι σταθμοί της κρουαζιέρας είναι η Μύκονος, το Κουσάντασι, η Πάτμος, η Ρόδος και το Ηράκλειο.

Αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες στο CruiseInn – φοιτητές και νέοι επαγγελματίες από το χώρο της τεχνολογίας, της Διοίκησης των Επιχειρήσεων και των Επιστημών Τροφίμων – θα δημιουργήσουν με τη βοήθεια εξειδικευμένων μεντόρων νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στους τομείς του Τουρισμού και της Οινογαστρονομίας.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Aldemar Aimilia Mare στην Ρόδο, οι επιχειρηματικές ομάδες που έχουν σχηματιστεί είχαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τοπικούς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, όπως η κυρία Ιωάννα Αγγελιδάκη, Marketing Manager της εταιρείας Instashop και ο κύριος Θάνος Ζέλκας από την εταιρεία Thaza.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου παρούσες ήταν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης κυρία Βεατρίκη Σέρβου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κυρία Ειρήνη Χατζηνικολάου οι οποίες μερίμνησαν για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών του Προγράμματος.

Η μεταφορά των φοιτητών έγινε με μεταφορικό μέσο, χορηγία της εταιρίας Μαρία Χατζή – Captain΄s Tours.

Οι επιχειρηματικές ομάδες που έχουν σχηματιστεί πάνω στο πλοίο είναι οι εξής:

Ομάδα 1: Gastronomic Trails

Βιωματικές ξεναγήσεις και διαδρομές γαστρονομίας και οίνου για τουρίστες και Έλληνες.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Δημήτρης Σπυριδάκης, Φωτεινή Τάτση, Άννα – Μαρία Ντόβα, Χρύσα Τερίζη, Νίκος Καύκας και Σωτήρης Πίττος.

Ομάδα 2: EXPE

Ιδέα για μία πλατφόρμα προτάσεων που θα δίνει στους τουρίστες συμβουλές για δραστηριότητες με βάση τη διάθεσή τους και τις προτιμήσεις τους.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Αθηνά – Νεφέλη Πίτση, Αντώνης Ρούσσος, Βασίλης Φιλιππίδης, Γιώργος Ηλίδης και Δημήτρης Γερομιχαλός.

 

Ομάδα 3: Experience Box

Ιδέα για ένα «κουτί πρωινού» για επιβάτες κρουαζιέρας και επισκέπτες ξενοδοχείων που θα τους γνωρίζει γεύσεις από τοπικά προϊόντα και θα τους προσφέρει εκπτωτικά κουπόνια για να αγοράσουν τα προϊόντα που δοκίμασαν.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Στέφανος Χριστοφόρου, Απόστολος Λιανός, Αναστασία Καλυβιώτη, Νικηφόρος Μποτής και Παναγιώτης Κομπής.

 

Ομάδα 4: «Θέλω τον καφέ μου»

Ιδέα για μία κινητή εφαρμογή που θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία παραγγελίας καφέ για τον καταναλωτή.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Αλέξανδρος Ίβος, Ελισσάβετ Αβερκιάδη και Χρήστος Παναγιωτακόπουλος. 

Ομάδα 5: SantoWines Challenge

Ιδέα που απαντά σε μία «πρόκληση» που τέθηκε από την χορηγό του CruiseInn Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων –  SantoWines. Η ομάδα θα αναπτύξει μία κινητή εφαρμογή που θα παιχνιδοποιεί για τους επισκέπτες του παραδοσιακού οινοποιείου της SantoWines τη διαδικασία να γνωρίσουν τις ποικιλίες της εταιρείας και να μάθουν πληροφορίες γι΄ αυτές, κερδίζοντας αναμνηστικά δώρα.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Στέλιος Σιδέρας, Βίκυ Αντωνοπούλου, Άρης Αρμαόγλου, Στέργιος Στεργίου και Χρήστος Στεργιόπουλος.

Ομάδα 6: Smart Table


Ένας «έξυπνος» πίνακας που θα δείχνει στους πελάτες εστιατορίων πληροφορίες για το φαγητό που έχουν παραγγείλει.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Μιχάλης Λογοθέτης, Νίκος Σπανός, Γιώργος Στεργιάννης, Σταύρος Τσουρλιδάκης και Βασίλης Ηλίας.

Μαζί με τους συμμετέχοντες στο Celestyal Nefeli επιβαίνουν εξειδικευμένοι μέντορες από τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των startups, οι οποίοι καθοδηγούν στα βήματά τους τις ιδέες που έχουν σχηματιστεί. Πρόκειται για τον κύριο Χάρη Σπινθάκη, επικεφαλή B2B & Business Development στην εταιρεία Yoleni’s, τον κύριο Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, ιδρυτή της TasteLemnos, την κυρία Μάγκυ Κοντού και τον κύριο Λεωνίδα Κανελλόπουλο, συνιδρυτές της εταιρείας Tourismart, τον κύριο Στέφανο Κατσίμπα, Associate στο επενδυτικό ταμείο VentureFriends και τον κύριο Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και δημιουργό του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας στην Αθήνα.

Οι ομάδες θα δουλέψουν τις ιδέες τους για τέσσερις ημέρες, θα λάβουν εκπαίδευση και feedback και στο τέλος θα τις παρουσιάσουν σε Επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς των επιχειρήσεων, των επενδύσεων και της τεχνολογίας. Οι νικήτριες ομάδες θα βραβευθούν με έπαθλο 3.500 ευρώ από την Celestyal Cruises και άλλες υπηρεσίες από τους συνεργάτες του CruiseInn σε μία τελετή που θα λάβει χώρα στο παραδοσιακό οινοποιείο της SantoWines στη Σαντορίνη. Πριν την αναχώρηση ήδη, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό bootcamp που θα φιλοξενηθεί στα γραφεία της tripsta στην Αθήνα. 

Το CruiseInn έχει βραβευθεί με τα βραβεία Startup Greece Award 2016 και Bronze Event Award 2016 καθώς αποτελεί με διαφορά τον απόλυτο «hackathon» επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, συνδυάζοντας ένα εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης και την απολαυστική εμπειρία διασκέδασης μίας κρουαζιέρας στο Αιγαίo.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble