Στην Θράκη Τούρκος Υπουργός – Έτοιμη η Τουρκία να βοηθήσει την Ελλάδα αν το ζητήσει!


«Είστε η πιο στέρεα και ισχυρή γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Η ενίσχυση αυτής της γέφυρας θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών» τόνισε σήμερα από την Κομοτηνή, απευθυνόμενος σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μπόζκιρ, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα πραγματοποιώντας διήμερη επίσκεψη σε Κομοτηνή και Ξάνθη με αφορμή το μνημόσυνο για την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα του πρώην βουλευτή της μειονότητας, Αχμέτ Σαδίκ.
Ο Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε, παράλληλα, τη ευχή του ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι σε θέση να βοηθήσει, εφόσον κάτι τέτοιο της ζητηθεί. «Η ευημερία σας είναι το καμάρι και η χαρά μας» κατέληξε απευθυνόμενους προς του ομοθρήσκους του, μουσουλμάνους της Θράκης.
Το πρόγραμμα του Βολκάν Μπόζκιρ περιελάμβανε επισκέψεις στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, στους μη αναγνωρισμένους από το ελληνικό κράτος «εκλεγμένους μουφτήδες» Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ αντίστοιχα, καθώς και στους κατηργημένους μειονοτικούς συλλόγους της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble