Συμμετοχή Χατζηδιάκου στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Διεθνής Τουριστικός Οργανισμός TEZ TOUR


Συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Διεθνής Τουριστικός Οργανισμός TEZ TOUR με θέμα : Οι Ανατολικές αγορές για τον τουρισμό. Ιστορία- Δράσεις και Προοπτικές για την διετία 2016-2017.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, προσκεκλημένος του Διεθνούς Τουριστικού Οργανισμού ΤΕΖ TOUR, συμμετέχει στην ημερίδα που διοργάνωσε με θέμα: Οι Ανατολικές αγορές για τον τουρισμό. Ιστορία- Δράσεις και Προοπτικές για την διετία 2016-2017, στην Χερσόνησο της Κρήτης.

Στην ημερίδα ήταν προσκεκλημένοι: η Υπουργός Τουρισμού, βουλευτές , ο Περιφερειάρχης Κρήτης , Δήμαρχοι Τουριστικών Δήμων του Ηρακλείου, φορείς του Ελληνικού τουρισμού και την συμμετοχή μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας, της Ρωσίας και του Εξωτερικού.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχει η Ρόδος να φιλοξενεί τους τουρίστες , ενώ καυτηρίασε τον κίνδυνο τουριστικών απωλειών που προκύπτουν από την καθυστέρηση της διαδικασίας χορήγησης VISAS όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των Υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού αλλά και στα άλλα προβλήματα που δημιουργούνται στα αεροδρόμια κατά την άφιξη των Ρώσων τουριστών με την πολύωρη αναμονή τους. Επίσης, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αιφνιδιαστική αύξηση του ΦΠΑ στον τουριστικό τομέα και ειδικότερα στα νησιά.

Τέλος, καυτηρίασε την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού , Ανάπτυξης και Πολιτισμού και αναφέρθηκε στην απαράδεκτη δέσμευση των εκτάσεων στην περιοχή Αφάντου και Καλλιθέας σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Φ.57/68153/38450/3273/788 , που δημοσιεύθηκε στο τ. ΑΑΠ ΦΕΚ 70/2016/21-4-2016, που ακυρώνει στην ουσία την κατασκευή του Γκολφ και την δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων, σε αντίθεση με τις προχθεσινές δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού, η οποία διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση ενισχύει τις επενδυτικές δραστηριότητες και διευκολύνει τις επενδύσεις σε τουριστικές περιοχές.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble