Τεράστιος μετεωρίτης έπεσε στην Αυστραλία – Προκάλεσε δονήσεις σε σπίτια στο Queensland (βίντεο)


Η συντριβή τεράστιου μετεωρίτη στη Γη προκάλεσε δονήσεις σε σπίτια στο Queensland της Αυστραλίας. Η πύρινη βολίδα παρατηρήθηκε στον ουρανό, με εκατοντάδες ντόπιους να ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media, τονίζοντας πως τρέμουν τα σπίτια τους. Έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής Gladstone έπαιρναν τηλέφωνο στην αστυνομία, πιστεύοντας αρχικά ότι πρόκειται για σεισμό.

Το Geoscience Australia απέκλεισε το ενδεχόμενο σεισμού και το πλήρωμα του Higgins Storm Chasing είπε ότι πρόκειται για μετεωρίτη. «Το φως ήταν ορατό από το Hervey Bay μέχρι το Yepoon και η πρόσκρουση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή του Gladstone και του Boyne Island», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους στο facebook.


Οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για μια φλεγόμενη σφαίρα που έπεφτε από τον ουρανό και για έναν λαμπερό μετεωρίτη που εξαφανίστηκε στη θάλασσα.

Ένας άντρας είπε ότι είδε ένα εκτυφλωτικό φως και αισθάνθηκε μια έκρηξη πριν αρχίσει να τρέμει το σπίτι του. «Έμοιαζε με πεφταστέρι και φώτισε την παραλία. Λίγο αργότερα ακούστηκε μεγάλος θόρυβος. Ήταν απίστευτη εμπειρία».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια