Τelegraph: Θα πληγεί ο τουρισμός από την αύξηση των φόρων στα νησιά


Οι Βρετανοί τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα θα πληγούν από τα νέα σχέδια της αριστερής κυβέρνησης να αυξήσει φόρους στα νησιά και τα εστιατόρια, ως μέρος της απεγνωσμένη προσπάθεια του να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph” ενώ προσθέτει ότι ο τουρισμός θα πληγεί.

Tα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα είχαν ειδικές φορολογικές απαλλαγές που καταργούνται στο πλαίσιο των σχεδίων της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το άρθρο, αν τελικά οι σκέψεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης υλοποιηθούν, τότε οι τουρίστες στα μεγάλα νησιά θα κληθούν να πληρώσουν 30% πάνω σε υπηρεσίες και αγαθά.

«Τα ελληνικά νησιά έχουν ωφεληθεί, ιστορικά, από τα χαμηλά επίπεδα του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Αυτά τα προνόμια, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να τα ανατρέψει σε μια εκστρατεία για να αντλήσει έσοδα και να κρατήσει τη χώρα στη ζωή.

Bρίσκει, όμως, πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης σε αυτά τα σχέδια», αναφέρει το δημοσίευμα.Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο που έχει ορκιστεί να καταψηφίσει το μέτρο, προκαλώντας ενδεχομένως την κατάρρευση των πέντε μηνών κυβέρνησης.

Ο κ Καμμένος, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Άμυνας της χώρας, έχει ήδη ορκιστεί να μην αλλάξει το ΦΠΑ .

πηγή: enikonomia.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια