Τα Wikileaks αποκάλυψαν «mails» που «καίνε» τον Ρ.Τ.Ερντογάν – Στο φως η εμπλοκή του γαμπρού του σε εισαγωγή πετρελαίου από τον ISIS


Τα Wikileaks αποκάλυψαν μηνύματα  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που «καίνε» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν. Σε αυτά φαίνονται ξεκάθαρα οι διασυνδέσεις του γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, με εταιρεία που εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από το ISIS.

Συγκεκριμένα διέρρευσε εκτενής αλληλογραφία μεταξύ του Αλμπαϊράκ και της εταιρίας Powertrans, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από εκπροσώπους του ISIS, παρά την απαγόρευση παρόμοιων συναλλαγών, που πέρασε με νόμο ο Ερντογάν το 2011. Ο Αλμπαϊράκ φέρεται να έχει αξιοποιήσει ένα «παράθυρο» αυτού του νόμου για να δώσει αποκλειστικά δικαιώματα εισαγωγής και εξαγωγής πετρελαίου στην Powertrans.

Ο ίδιος  έχει αρνηθεί κάθε σχέση με την εν λόγω εταιρία, όμως τα email που δημοσίευσε το Wikileaks αποδεικνύουν το αντίθετο. Μάλιστα σε συνομιλία με τον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, Μπετούλ Γιλμάζ, ο Αλμπαϊράκ φαίνεται να εκφέρει γνώμη και να εγκρίνει αποφάσεις που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό, όπως για παράδειγμα προσλήψεις, απολύσεις, ακόμα και έγκριση μισθών και αυξήσεων εργαζομένων της Powertrans.

Το αρχείο των email αποκαλύπτει επίσης τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να προπαγανδίσουν υπέρ του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ μέσα από τον τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

2 Shares
Share2
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble