ΣΥΡΙΖΑ : Απάντηση σε επιστολή των δέκα κοινοταρχών για το ΠΠΙ Γενναδίου


Μας προκαλεί έκπληξη το όψιμο ενδιαφέρον και η ξαφνική ευαισθησία των δέκα κοινοταρχών για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΠΠΙ Γενναδίου. Γιατί δεν είδαμε να πράττουν κάτι ανάλογο τα προηγούμενα χρόνια με παρόμοιες ανακοινώσεις.
Αναγνωρίζουμε και εμείς πώς θα πρέπει να λειτουργεί επί 24ώρου και να εδρεύει το ΕΚΑΒ στο Γεννάδι όπως και να εξοπλισθεί με τα αναγκαία μέσα και υλικά για την παροχή κάθε βοήθειας στους συμπολίτες μας. Έχουμε δε κοινοποιήσει επιστολή με προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του ΠΠΙ Γενναδίου και γενικότερα της υγείας στη Ν. Ρόδο τόσο προς τους βουλευτές όσο και προς το Υπουργείο Υγείας. Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις πως σύντομα θα καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό. To θέμα της υγείας προϋπάρχει εδώ και πολλά χρόνια όπως και σεις αναφέρετε (ή καλύτερα …..εδώ και πέντε μήνες όπως θα θέλατε να πείτε) και η ευθύνη που σας αναλογεί είναι τεράστια, αφού οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που στηρίζατε όλα αυτά τα χρόνια, απαξίωναν συστηματικά την δημόσια ΥΓΕΙΑ σε όλη τη χώρα, συνακόλουθα και στην περιοχή μας.
Το τέλμα στο ευαίσθητο θέμα της υγείας λοιπόν καλούμαστε να ανατρέψουμε, και να τονίσουμε πως για μας αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής μας και πως δεν θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα προς χάριν των όποιων σκοπιμοτήτων.
Αποτελεί όμως πρόκληση και χείριστη εκτροπή η πολιτική εκμετάλλευση του πρόσφατου χαμού συμπολίτισσας μας που προκύπτει από την επιστολή των κοινοταρχών.
Θα θέλαμε λοιπόν να θέσουμε μερικά ερωτήματα στους εν λόγω κοινοτάρχες.
Πότε συνεδρίασε η επιτροπή αγώνα και πόσοι από τα μέλη της είναι ενήμεροι για τις ενέργειες της;
Γιατί δεν ενημερώνονται όλα τα μέλη όταν απευθύνεται επιστολή στα Μ.Μ.Ε.;
Πόσοι από τους δέκα κοινοτάρχες διαμένουν μόνιμα στα χωριά τους και πόσα προβλήματα έχουν επιλύσει μέχρι τώρα;
Μήπως τα περισσότερα χωριά είναι μέσα στη εγκατάλειψη και την αδιαφορία από τους ίδιους και τη Δημοτική αρχή; Λέμε μήπως; Γιατί στην περίπτωση αρνητικής απάντησης σε αυτό ερώτημα, θα τους διαψεύσει η ίδια η ζωή.
Να σας θυμίσουμε τέλος, πως η δεκαπενταυγουστιάτικη ανακοίνωση στο Ασκληπειό για μόνιμη παρουσία γιατρού στο χωριό με ενέργειες του τότε βουλευτή της Ν.Δ. Β.Υψηλάντη και της προέδρου την περίοδο της θλιβερής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., επιβεβαιώθηκε πως ήταν ……για τα πανηγύρια.
Απευθυνόμαστε λοιπόν στους συντοπίτες μας της Νότιας Ρόδου, και τους καλούμε να είναι συμπαραστάτες μας στον ΑΓΩΝΑ που ξεκίνησε εδώ και πέντε μήνες, για την μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ της νοσηρής κατάστασης που επεφύλαξαν στον τόπο μας.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια