ΣΥΡΙΖΑ : Απάντηση σε δηλώσεις Κόνσολα

«Τα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο αντιπαράθεσης»

Το Νοσοκομείο Ρόδου ‘έχει να δει’ πρόσληψη μόνιμου προσωπικού επί σειρά ετών (από το 2010), όταν στο μεσοδιάστημα ο κ. Κόνσολας διετέλεσε και κυβερνητικός βουλευτής. Προφανώς και έχει το δικαίωμα κατάθεσης ερώτησης ο κ. βουλευτής για την λειτουργία του Τομέα Επειγόντων Περιστατικών. Την ίδια ώρα όμως πρέπει να αναγνωρίζει την προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου. Ο εκπρόσωπος του Δωδεκανησιακού λαού που θίγεται όταν ένας πολίτης τολμά να αποκαταστήσει δημόσια την θέση του, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την Διοίκηση του ταλαιπωρημένου από έλλειψη επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού Νοσοκομείου μας πρέπει να γνωρίζει:

  • Η κ. Διοικήτρια δεν είναι, ούτε υπήρξε στέλεχος, αλλά ούτε απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακριβώς (για να μην αναφερθούμε σε ψεύδος) αναφέρει ο βουλευτής. Είναι προφανές ότι για πρώτη φορά ασκείται διοίκηση, και αυτό ενοχλεί. Οι προσπάθειες βελτίωσης της οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του νοσοκομείου, εκλαμβάνονται από τον βουλευτή ως αντιπαραθέσεις, και μάλιστα σπεύδει να ρίξει την ευθύνη στην διοίκηση. Η καλλιέργεια κλίματος έντασης από τον βουλευτή δεν συμβάλλει σε αυτό που ο ίδιος επικαλείται: ότι τα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο αντιπαράθεσης.

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας, προκήρυξε τις θέσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων της χώρας μας ζητώντας μια σειρά τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, μεταξύ αυτών μεταπτυχιακούς τίτλους στην διοίκηση Δομών Υγείας. Η κ. Διοικήτρια λοιπόν δεν διορίσθηκε, όπως παραπλανητικά αναφέρει ο βουλευτής, αλλά επιλέχθηκε στην βάση των προσόντων που απαιτούσε η προκήρυξη ως η ικανότερη. Το φαινόμενο διορισμού των Διοικητών των ‘’δικών μας’’ που θα πρέπει να βολέψουμε σε μια περίοπτη θέση με λεφτά, είναι παρελθόν.

  • Επί της ουσίας τώρα: το ότι ο βουλευτής αναφέρεται σε σύγχρονες απαιτήσεις και αξιοπρεπή λειτουργία του Τομέα Επειγόντων Περιστατικών αποτελεί το λιγότερο παραδοξότητα. Κι αυτό γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι επί προηγούμενων διοικήσεων , επί διορισμένων διοικητών της εποχής τους, τα νοσοκομεία όλης της χώρας συμπεριλαμβανομένου του δικού μας ήταν υπό κατάρρευση και οι πόρτες προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν διάπλατα ανοικτές. Ας αφήσει λοιπόν τις υποδείξεις ο βουλευτής, και ας αναγνωρίσει την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον χώρο της Υγείας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης από τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει να γίνουν θύματα της παραπληροφόρησης σας, αλλά πρέπει να γνωρίζουν: α) στον Τομέα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας υπηρετούν σήμερα 13 ειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων αντί 7 που υπηρετούσαν έως τον Δεκέμβριο του 2014, β) σήμερα δεν υπάρχει ούτε μια μέρα λειτουργίας του ΤΕΠ με απουσία ειδικευμένου γιατρού. Και αυτό είναι αποτέλεσμα του διπλασιασμού της δύναμης των γιατρών, αλλά και της προσπάθειας της σημερινής διοίκησης να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διοικητικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα συνεχίσει τις προσπάθειες ανάταξης της δημόσιας υγείας από την κατάσταση που την οδήγησαν επί σειρά ετών οι πολιτικές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές, που και με πρόσχημα την κρίση απαξίωσαν συνειδητά τον χώρο της Υγείας για να δώσουν χώρο στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε καιρούς οικονομικής κρίσης, έχει έργο να παρουσιάσει:

  • Δωρεάν πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους

  • Κατάργηση των 5 ευρώ στα Δημόσια Νοσοκομεία

  • Διαφανή διαχείριση της λίστας του χειρουργείου με Νόμο

  • Κάλυψη 3.500 θέσεων στα Νοσοκομεία,

  • Ρυθμίσεις στις εφημερίες για ασφαλέστερη εφημεριακή κάλυψη

  • 187 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ

Στη Ρόδο, φαίνεται πως τα 52 άτομα μόνιμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων που είναι γεγονός και ξεκίνησαν να προσλαμβάνονται στο Νοσοκομείο Ρόδου, δεν αποτελούν μέρος της κάλυψης των αναγκών για τον κ. βουλευτή. Προφανώς και δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα με τις 52 προσλήψεις. Ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής, και συμφωνούμε ότι «τα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο αντιπαράθεσης».

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest