Σύνταξη μελέτης για τον σχεδιασμό των υποδομών αποχέτευσης για όλο το νησί


Ο σχεδιασμός των υποδομών αποχέτευσης για όλο το νησί και η ένταξη των έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, το αντικείμενο μελέτης η οποία συντάσσεται. Υπεγράφη σχετική σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΡ και της αναδόχου εταιρείας

Υπεγράφη το μεσημέρι (Πέμπτη) παρουσία του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΡ και της αναδόχου εταιρείας για την σύνταξη μελέτης που θα αποσκοπεί στον βασικό σχεδιασμό των Δικτύων Αποχέτευσης καθώς και στην χωροθέτηση των αναγκαίων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, για ολόκληρο το νησί της Ρόδου.

Η σύμβαση για τη σύνταξη της μελέτης που θα προβλέπει τον σχεδιασμό των υποδομών για τα επόμενα 20 με 40 χρόνια, υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΡ Νίκου Τσίκκη και του εκπροσώπου του αναδόχου ο οποίος αναδείχτηκε από διαγωνιστική διαδικασία ενός έτους. Πρόκειται για την σύμπραξη των εταιρειών: ΝΑΜΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΕ, ΕΡΑΣΜΟΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ και Αυγητίδης Βασίλειος χημικός μηχανικός. Η σύμβαση υπεγράφη από τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΝΑΜΑ Νίκο Κάρτσωνα, ο οποίος θα είναι και ο υπεύθυνος του έργου ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Καρατζιάς, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Περιβάλλοντος Χρήστος Γαμβρούδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΡ.

Η μελέτη που είναι συνολικής δαπάνης 265.000 ευρώ στοχεύει:

  • στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό των Υποδομών Αποχέτευσης σε όλο το νησί της Ρόδου

  • την εφαρμογή νέων περισσότερων οικολογικών λύσεων στις μεθόδους επεξεργασίας αποβλήτων στους μικρούς οικισμούς

  • την προστασία των επιφανειακών νερών

  • την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων για διάφορες λύσεις

  • την καλύτερη προστασία του Περιβάλλοντος

  • την θεσμοθέτηση προτεραιοτήτων μεταξύ των νέων εγκαταστάσεων και των αναβαθμίσεων των ήδη υπαρχόντων

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι η μελέτη θα διευκολύνει επιπλέον την ένταξη έργων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση έργων που είναι απαραίτητα για το νησί ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ ( Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) για τη δυνατότητα ένταξης έργων υποδομών στο ΣΔΙΤ.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια