Συνεργασία Δήμου Ρόδου και Δικηγορικού Συλλόγου για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού


Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, υπογράφει το πρωί (Παρασκευή) στο Δημαρχείο.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και η επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Καλλιόπη Παπαπαύλου, παρόντος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστα Σαρρή, δικηγόρων μελών της Επιτροπής και στελεχών των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου.

Το πρωτόκολλο υπογράφει προκειμένου να κατοχυρωθεί και θεσμικά η άψογη συνεργασία των δύο φορέων και να εστιαστεί στη νομική συνδρομή κυρίως σε γυναίκες θύματα βίας αλλά και σε πρόσφυγες, η παροχή ασύλου στους οποίους έχει όλες τις προϋποθέσεις να δοθεί.

Ο δήμαρχος Ρόδου, ευχαριστώντας θερμά το Δικηγορικό Σύλλογο και προσωπικά τον πρόεδρό του Κώστα Σαρρή, για τη βοήθεια που παρέχει ο Σύλλογος κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, δήλωσε ότι στοχεύει στη στήριξη των ευπαθών ομάδων της τοπικής κοινωνίας για θέματα ενδοοικογενειακής βίας, την προστασία των ανηλίκων καθώς και των ευάλωτων ομάδων εν γένει.

Η δημιουργία του πλαισίου αυτού συνεργασίας και η σύνδεση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου με τις συγκεκριμένες δομές του Δήμου Ρόδου, θα επικεντρώνεται σε θέματα ενημέρωσης δικαιωμάτων και θα είναι σε συμβουλευτικό επίπεδο, με δεδομένο ότι δεν έχει καταστεί έως τώρα δυνατή από το Δήμο η πρόσληψη νομικού συμβούλου για τις συγκεκριμένες δομές.

«Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή και θα βοηθήσουν στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ομάδες πληθυσμού της Ρόδου» κατέληξε ο κ. Χατζηδιάκος συγχαίροντας το Δικηγορικό Σύλλογο για την ευαισθησία που επιδεικνύει.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια