Στη Ρόδο θα διεξαχθεί το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στις 17 Μαρτίου


Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στη Ρόδο, θα διεξαχθεί το 36ο Εργατικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν απολογισμός και προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο) της Συνομοσπονδίας και διεξαχθει με τη συμμετοχή 400 περίπου συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες & Εργατικά Κέντρα).

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC), ενώ θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΕTUC) και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (WFTU) και θα είναι παρούσες αντιπροσωπείες από 30 Διεθνείς και Εθνικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Στο συνέδριο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί η στρατηγική της Συνομοσπονδίας για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και πάνω απ όλα τους ανέργους της χώρας.

Όπως αναφέρεται «οι σκληρές συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης και κρίσης, μεγαλώνουν και την ευθύνη των συνδικάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τα οποία καλούνται να αποτρέψουν τα ακόμη σκληρότερα μέτρα, που κάποιοι επιθυμούν να ρίξουν στις πλάτες των μόνιμων υποζυγίων της ελληνικής κοινωνίας. Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ πιστεύει ότι οι συνθήκες και οι ανάγκες των καιρών επιβάλλουν την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου ουσίας και αποφάσεων, που θα δώσει απαντήσεις στο σήμερα και στο αύριο των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Στόχος του 36ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ είναι το συνδικαλιστικό κίνημα να βγει πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό.

tanea.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια