Συνέδρια για το θαλάσσιο τουρισμό στην Πάτμο και για τις αερομεταφορές στη Ρόδο


Συνέδρια για το θαλάσσιο τουρισμό και τις αερομεταφορές θα διοργανωθούν σε Πάτμο και Ρόδο αντίστοιχα, ενώ στη Ναύπακτο θα πραγματοποιηθεί αθλητική εκδήλωση.

Ειδικότερα, στην Πάτμο, θα συνδιοργανωθεί στις 10 Ιουλίου από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και φορέων Ναυτιλίας  σε συνεργασία με το Δήμο Πάτμου, συνέδριο με θέμα τον Θαλάσσιο Τουρισμό.

Επίσης, στη Ρόδο θα διοργανωθεί (23-26 Ιουνίου) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ‘’Air Transport Research Society ( ATRS)’’ το παγκόσμιο συνέδριο του διεθνούς φορέα με θέμα τις αερομεταφορές.

Εξάλλου, ο Δήμος Ναυπάκτου ενέκρινε τη συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας του  Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας 2016 με τίτλο «LEPANTO Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Country Bike 2016». Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν για 1η χρονιά στη Ναύπακτο στις 15,16 και 17 Ιουλίου. Η συνδιοργάνωση έχει ως στόχο την αύξηση της αναγνωσιμότητας της Ναυπάκτου και του χαρακτηριστικού brant “ LEPANTO” μέσα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, καθώς και την αύξηση επισκεπτών στην πόλη.

Στο αγωνιστικό μέρος θα συμμετάσχουν περί τους 200 αθλητές ποδηλατικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, πλέον των συνοδών και επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων και πρωταθλητών. Οι κατηγορίες αγώνων υπολογίζεται να είναι : παίδων – εφήβων – γυναικών – ανδρών και υλοποιούνται Σάββατο από το πρωί έως και το απόγευμα. Θα γνωστοποιηθεί ο αγώνας αφ’ ενός από την Ελληνική Ομοσπονδία καθώς και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, στην οποία και δηλώνονται υποχρεωτικά οι αγώνες. Η διαδρομή θα είναι μέσα στην πόλη και το Κάστρο και σημείο βραβεύσεων – περιπτέρων κλπ προτείνεται το λιμάνι της πόλης. Παράλληλα θα υλοποιηθεί και αγώνας open cross country όπου υπολογίζεται να συμμετάσχουν περί τους 150 αγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα, πλέον των συνοδών και επισκεπτών. Οι αθλητές θα συνοδεύονται από συγγενείς και φίλους ξεπερνώντας τον αριθμό των 350 ατόμων συνολικά οι οποίοι και θα ενισχύσουν οικονομικά την πόλη. Ο αγώνας open υπολογίζεται να συγκεντρώσει πάνω από 150 αγωνιζόμενους και συνοδούς.

 

Πηγή : tornosnews.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια