Ρόδος : Συναυλία της Μεικτής Χορωδίας ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ με έργα Beetles, Weber, Dawson αλλά και Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου & Σαββάπουλου


Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, ώρα 21:00, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ,

θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Μεικτής Χορωδίας ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, υπό τη

διεύθυνση του Μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα, με έργα Beetles, Weber, Dawson

αλλά και Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου & Σαββάπουλου.

Η Χορωδία της ΔΕΗ ΑΕ ιδρύθηκε το 1978, από μια ομάδα υπαλλήλων της και σταδιακά στελεχώθηκε και συμπληρώθηκε και από συγγενείς και φίλους τους, με κοινή την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι.

Στη συνεχή δραστηριότητα της, όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να αναπτύξει μια πολύ σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Πατρίδας μας, συμμετέχοντας, είτε σε αυτόνομες συναυλίες και ρεσιτάλ, είτε σε Χορωδιακά Φεστιβάλ, αλλά και συμπράττοντας με πολλές άλλες ονομαστές Χορωδίες και Ορχήστρες, σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Τσεχία, Σουηδία, Βουλγαρία, Κύπρο κλπ).

Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες συνθέτες, με επώνυμους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς, καθώς και με πολλούς λυρικούς καλλιτέχνες. Έχει, επίσης, εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκό Στάδιο, Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ά.). Τέλος, έχει λάβει μέρος σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως π.χ. στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών αγώνων «Αθήνα 2004», στην παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης και στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου το 1997

Το πλούσιο ρεπερτόριό της αποτελείται από έργα διαφόρων εποχών (από προκλασικό τραγούδι μέχρι και τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μουσική), έχει δε διακριθεί σε έργα Ελλήνων συνθετών και σε Δημοτικά τραγούδια.

Το 2012, μετά την απόσχιση του Κλάδου Διανομής της Επιχείρησης η Χορωδία μετονομάστηκε, σε Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ.

Σήμερα, 35 χρόνια μετά, η Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, αριθμεί περί τα 40 ενεργά μέλη. Σήμερα, 35 χρόνια μετά, η Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, αριθμεί περί τα 40 ενεργά μέλη.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Χορωδίας ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, από τον Φεβρουάριο του 2005, είναι ο Μαέστρος κ. Κωστής Κωνσταντάρας.

Φιλοδοξία της Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και όλων όσων πλαισιώνουν την Χορωδία είναι να συνεχίσει αμείωτα την δημιουργική της δραστηριότητα και να βελτιώσει με την προσφορά της, τα Χορωδιακά δρώμενα της Ελλάδας.

Τη συναυλία θα ομορφύνει με την έκτακτη συμμετοχή της και η Μικτή Χορωδία

του Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΑΦΙΣΑ ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια