Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου για τα καίρια αγροτικά ζητήματα της Δωδεκανήσου.

Σε αυτή συμμετείχαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αραχωβίτης Σταύρος, Συντονιστής της Επιτροπής Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Γάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Ανάπτυξης, ο Αλέξης Μπακούρος, συνεργάτης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΔ Δημήτρης Γεωργαλλής, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΣΔ Δημήτρης Καραγιάννης , ο πρόεδρος της οινοβιομηχανίας ΚΑΪΡ ΑΕ Αγαπητός Παπουρδάνος , ο αντιπρόεδρος της οινοβιομηχανίας ΚΑΪΡ ΑΕ Ελευθέριος Ζαμπελάκης και αντιπροσωπεία Προέδρων πρωτοβάθμιων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Δωδεκανήσου.

Στη διάρκεια της συζήτησης κυρίαρχο θέμα ήταν η οικονομική κατάσταση των αγροτικών συνεταιρισμών της Δωδεκανήσου, αρκετοί από τους οποίους είναι ανενεργοί , οι νέες δυνατότητες που ανοίγονται στη σύγχρονη εποχή για τους συνεταιρισμούς και τα οφέλη για τους νέους αγρότες και την τοπική οικονομία.

Ειδικότερα, τέθηκε επί τάπητος η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας στους ανενεργούς συνεταιρισμούς, τα μέλη των οποίων είναι σε αδυναμία να διαλύσουν τον συνεταιρισμό λόγω συσσωρευμένων οικονομικών υποχρεώσεων από το παρελθόν.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης παρουσίασαν στους εκπροσώπους της ΕΑΣΔ και των συνεταιρισμών τις υπαρκτές δυνατές λύσεις, και συμφωνήθηκε η από κοινού πρωτοβουλία για αναζήτηση επιπλέον, πιο εξειδικευμένων στις ανάγκες της κατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες της Δωδεκανήσου.

Επιπλέον, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα στους νέους και τους υφιστάμενους αγρότες, καθώς και για τις δυνατότητες στήριξης αυτών. Οι νέες προοπτικές που παρουσιάζονται με την αναδιοργάνωση των αγροτικών και διατροφικών παραγωγικών αλυσίδων, οι νέας μορφής συνεταιριστικοί οργανισμοί, οι βιολογικές καλλιέργειες είναι πλέον εδώ και έχουν ανάγκη από τον αγρότη του 21ου αιώνα.

Ζητούμενο είναι η δημιουργία κλίματος καλής συνεργασίας και λειτουργίας σε όλο το φάσμα της αγροδιατροφικής αλυσίδας της χώρας, από τον αγρότη μέχρι τις εφοδιαστικές αλυσίδες και τους εξαγωγείς, ώστε σε λίγα χρόνια η χώρα μας να γίνει και πάλι μια αξιόλογη εξαγωγικά παραγωγός χώρα.

Στόχος , η βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης στον πρωτογενή τομέα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια