Συνάντηση δημάρχου με Ελβετό πρέσβη


Τον Ελβετό πρέσβη στη χώρα μας κ. HansRudolf Hodel δέχτηκε στο δημαρχείο Ρόδου ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί του θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τον Ελβετό πρέσβη συνόδευε η επίτιμη πρόξενος της Ελβετίας στη Ρόδο κ. Denise Καραγιάννη.

Ο πρέσβης, στην εγκάρδια συζήτηση που είχε με το δήμαρχο Ρόδου τόνισε την πρόθεσή του να αναπτύξει περαιτέρω και να εμβαθύνει τις ήδη στενές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των πολιτών τους και στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε τη Ρόδο και δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση στις δύο χώρες ενώ σε σχετικές ερωτήσεις του πρέσβη ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στη συρρίκνωση των εσόδων του δήμου από την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ και την ανάγκη απόδοσης στους δήμους ποσοστού επί των εσόδων στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και τέλους διανυκτέρευσης, που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση υπέρ του κεντρικού κράτους, κατά την πρακτική άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

«Το νησί μας, με περίπου 2,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο λαμβάνει μια υποτυπώδη χρηματοδότηση μόνο για την κάλυψη αναγκών που αφορούν τον αριθμό των μονίμων κατοίκων του» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο Ελβετός πρέσβης δήλωσε υποστηρικτής της Ρόδου στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, που θα κριθεί σε λίγες ημέρες, ενώ αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια