Σύλλογος ΑΜΕΑ και Δήμος Ρόδου βάζουν το νησί στο χάρτη του Παρατρίαθλου

Με στόχο να ενταχθεί η Ρόδος στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και στις πόλεις που μπορούν να φιλοξενήσουν με επιτυχία αγώνες Παρατρίαθλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου συνάντηση μεταξύ φορέων του Δήμου Ρόδου και του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ρόδου.

Παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου, του Προέδρου του ΔΟΠΑΡ Σέργιου Αϊβάζη του Προέδρου του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ρόδου κου Μανόλη Ζηδιανάκη και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στους Αγ. Αποστόλους, με βασικό θέμα μεταξύ άλλων, την διοργάνωση αγώνων Παρατρίαθλου και την στήριξη της προσπάθειας από το δήμο Ρόδου, κάτι που είχε συζητηθεί σε προγενέστερη συνάντηση των δύο πλευρών.

Συζητήθηκαν οι βασικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος, με απώτερο σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό της διοργάνωσης, την εξασφάλιση της επιτυχίας αυτής και τον καθορισμό ημερομηνίας που να επιτρέπει την καλύτερη προετοιμασία των αγώνων σε οργανωτικό επίπεδο.

Επιπλέον, στις προθέσεις του κου Χατζηδιάκου είναι να δώσει κίνητρα στα άτομα με αναπηρία και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις δημιουργικής απασχόλησης, παραχωρώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου καθημερινά άτομα με αναπηρία θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να διδαχθούν και να γίνουν ενεργά μέλη μίας δεμένης ομάδας και της κοινωνίας.

Τέλος, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της συνάντησης, την πρόθεση των δύο πλευρών για συνεργασία με γνώμονα την δημιουργία δημιουργικών συνθηκών για την εδραίωση της Ρόδου ως αθλητικού προορισμού μεγάλων αθλητικών γεγονότων και ως πόλη, φιλόξενη σε άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Λίγα λόγια για το Παρατρίαθλο

Από το 2010 η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου ξεκίνησε να καλλιεργεί το αγώνισμα του Παρατριάθλου στην χώρα μας, με σκοπό την διάδοση του αθλήματος σε αθλητές ΑΜΕΑ. Καθώς το αγώνισμα του Παρατριάθλου είναι στο Παραολυμπιακό Πρόγραμμα του Ρίο 2016.

Οι παρατριαθλητές αγωνίζονται στην απόσταση sprint – 750μ κολύμπι, 20χλμ ποδήλατο, 5 χλμ τρέξιμο. Οι κατηγορίες αναπηρίας είναι 6, οι οποίες κατατάσσουν τους αθλητές ανάλογα το είδος αναπηρίας που έχουν.

Pin It on Pinterest