Τα σχολεία της Σύμης συγκέντρωσαν ιατροφαρμακευτικό υλικό για το ιατρείο του νησιού


Μία συγκινητική και ξεχωριστή εκδήλωση από τα παιδιά του Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε στο ιατρείο της Σύμης. Γιορτάστηκε με συμβολικό τρόπο η παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας και έμπρακτα μέσω της ανακύκλωσης, η υποστήριξη των ιατρείων των μικρών νησιών μας που λειτουργούν χωρίς επαρκή στελέχωση από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα σχολεία της Σύμης, συγκεντρώνοντας πλαστικά απόβλητα, πώματα μπουκαλιών και ανακυκλώσιμα υλικά, προμηθεύτηκαν φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό και το δώρισαν σε μια σεμνή τελετή στο ιατρείο του νησιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης συμμετείχε στη σπουδαία αυτή περιβαλλοντική δράση και στην προσπάθεια οριζόντιας εφαρμογής των δράσεων ανακύκλωσης στα νησιά μας. Αφού επαίνεσε την πρωτοβουλία των μαθητών απ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που λειτουργούν στη Σύμη, αναφέρθηκε στην παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας η οποία εορτάζεται στο ιατρείο της Σύμης με τον καλύτερο τρόπο αφού το μήνυμα προσφοράς, αφορά και την αιμοδοσία και ευχήθηκε στα παιδιά της Σύμης να είναι γερά, δυνατά και αυριανοί εθελοντές αιμοδότες. Έτσι λοιπόν ξεκινάνε οι θερινές διακοπές των σχολείων, με ελπίδα, μηνύματα και πράξεις αισιοδοξίας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αλέξανδρος Σπανουδάκης, ο υπεύθυνος των δράσεων ανακύκλωσης κ. Γιώργος Καμίτσης από την Πάτμο, οι δυο αγροτικοί ιατροί της Σύμης και οι Διευθύντριες των σχολείων. Στα σχολεία της Σύμης φοιτούν 500 παιδιά περίπου που είναι από τα πιο ακμαία δημογραφικά νησιά της Περιφέρειάς μας καθώς οι πλατείες στα στενά της Σύμης αντηχούν από τις φωνές των παιδιών.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σύμης, αφού ευχαρίστησε παιδιά, εκπαιδευτικούς, τον υπεύθυνο του προγράμματος ανακύκλωσης, τον Αντιπεριφερειάρχη και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την καλή συνεργασία, καθώς και την χορηγό εταιρεία Blue Star, είπε τα ακόλουθα «Είμαστε και εμείς Έλληνες, δεν είμαστε εχθροί της Ελλάδας. Είμαστε η Ελλάδα. Θέλω εκ μέρους του λαού της Σύμης και όλων των νησιωτών, να διαμαρτυρηθώ για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, καθώς δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Για να μετακινηθούν στη Σύμη και στα άλλα νησιά άνθρωποι, εμπορεύματα και Υπηρεσίες καταβάλλουμε αυξημένο και τις περισσότερες φορές πολλαπλάσιο κόστος από τις ηπειρωτικές περιοχές. Φτάνει πια. Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλους τους νησιωτικούς Δήμους για να αγωνιστούμε όλοι μαζί».

Στη συνέχεια τα παιδιά από το 1ο Ιωαννίδειο Δημοτικό Σχολείο Σύμης ευχαρίστησαν με ένα χειροκρότημα τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που εθελοντικά και αφιλοκερδώς σοβάτισε, έβαψε και συντήρησε το Ιωαννίδειο Σχολείο Σύμης. Ο κ. Γιώργος Καμίτσης ως εκπρόσωπος των περιβαλλοντικών δράσεων τόνισε ότι η ανακύκλωση προσφέρει πολλά και μετατρέπει τα άχρηστα πλαστικά αντικείμενα, σε φάρμακα, χρήσιμα υλικά και αναπηρικά αμαξίδια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο και τον κ. Καμίτση στην εταιρεία Blue Star την οποία ευχαρίστησαν για την συμμετοχή της στη δράση, τη δωρεάν μεταφορά υλικού και το πολύτιμο μεταφορικό της έργο στη συγκοινωνία και στη ζωή των νησιών και των νησιωτών.

Οι Διευθύντριες των σχολείων είπαν ότι με πράξεις τα μικρά παιδιά δείχνουν τον δρόμο στους μεγάλους για να ενισχύσουν την ανακύκλωση, το καθαρό περιβάλλον και τον τομέα της Δημόσιας Υγείας στα νησιά. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό συγκινημένοι υποδέχτηκαν τα παιδιά και παρέλαβαν το ιατροφαρμακευτικό υλικό λέγοντας ότι η ενέργεια των παιδιών δεν είναι μόνο συμβολική αλλά και πρακτική, αφού σήμερα που τα φάρμακα και τα ιατρικά υλικά στα ιατρεία των νησιών είναι είδος εν ανεπαρκεία, ο εθελοντισμός και η προσφορά δίνουν λύσεις.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Φλεβάρης και ο κ. Παπακαλοδούκας συνεργάστηκαν σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και υδροοικονομίας. Ο Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου κ. Κώστας Ριζόπουλος ανέπτυξε στο Δήμαρχο και στον Αντιπεριφερειάρχη τη σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Σύμης. Έτσι λοιπόν, από τη Σύμη μας βγαίνουν σε όλο το Αιγαίο ηχηρά μηνύματα που αφορούν την πατρίδα μας και τους νησιώτες μας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble