Συμφωνεί ο Σουλτς στη δημιουργία Ταμείου με περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας


Την πρόταση που υπήρχε στο γερμανικό non paper που διέρρευσε το Σάββατο για τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο η Ελλάδα θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία της προκειμένου να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, σχολίασε ο Μάρτιν Σουλτς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Η ιδέα του Ταμείου προήλθε από τον Γιούνκερ», εξήγησε ο κ. Σουλτς, εμφανιζόμενος ο ίδιος θετικός σε μια τέτοια ιδέα.

«Ο κ. Γιούνκερ είχε κάνει λόγο γι’ αυτήν την ιδέα», στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, διευκρίνισε ο Μάρτιν Σουλτς.

«Εάν συζητήσουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να συζητήσουμε όχι μόνο επί αριθμών αλλά και επί της αρχής. Πρέπει να δούμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι με τη διαχείριση του χρέους. Να δούμε ακόμη την ιδιοκτησία αυτού του ταμείου, σε ποιον θα ανήκει», διευκρίνισε.

«Νομίζω ότι η Ελλάδα δεν είχε εχθρική σε αυτήν την ιδέα, άλλα το ερώτημα είναι ποιος θα το ελέγχει, ποιος θα έχει τη διαχείριση», είπε και εξήγησε πως το θέμα «θα συζητηθεί απόψε».

«Δεν είναι κακή ιδέα» επανέλαβε και είπε πως «μπορούμε να βρούμε μια λύση απόψε για τη δημιουργία αυτού του Ταμείου». Ωστόσο, τα 50 δισ. ευρώ που ανέφερε το γερμανικό non paper «είναι εκτός συζήτησης».

Αναφορικά με το non paper, ο κ. Σουλτς είπε πως δεν το γνωρίζει. «Δεν είμαι εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, δεν ξέρω από πού ήρθε».

Ο κ. Σουλτς επανέλαβε ότι το βασικό θέμα που πρέπει να εξεταστεί για τη δημιουργία του Ταμείου είναι η ιδιοκτησία, καθώς είναι στοιχείο εθνικής κυριαρχίας.

«Είναι μια ρευστοποίηση των εθνικών αγαθών, δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε αυτά τα χρήματα σε ένα Ταμείο που δεν θα ανήκει στην Ελλάδα. Πρέπει να βρούμε λύσεις για την καλύτερη διαχείριση του χρέους. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τα χρήματα για τη διαχείριση του χρέους», τόνισε.

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια