Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το ψήφισμα των αγροτών της Ν.Ρόδου – Πάλι τους φταίνε τα ελάφια και όχι τα κατσίκια…


Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κο Γιάννη Τσιρώνη, είχε την Τετάρτη 30-11-2016, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, «μεταφέροντάς» τα αιτήματα των παραγωγών της Ρόδου με το μείζον ζήτημα των ζημιών στις καλλιέργειες από τα ελάφια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι: Βουλευτής Δωδεκανήσου κος Ηλίας Καματερός, ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κος Φιλήμονας Ζαννετιδής και ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και πρωτογενούς τομέα του δήμου Ρόδου κος Γιώργο Πόκκιας.

Ο δήμαρχος παρέδωσε το ψήφισμα των αγροτών της Νότιας Ρόδου και μετέφερε στον υπουργό την συμπαράσταση του δήμου Ρόδου, ζητώντας την λήψη άμεσων μέτρων για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Συγκεκριμένα τα αιτήματα των αγροτών είναι τα ακόλουθα:

Η άμεσα εκτίμηση των αγροζημιων έτους 2016 που προκληθήκαν από τα ελάφια για όλες τις καλλιέργειες και να χορηγηθεί αποζημίωση στους καλλιεργητές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε προμήθεια τροφών καθώς και ποτίστρες για νερό για τα ελάφια και τοποθέτηση αυτών σε χώρους που είναι άμεσα προσβάσιμοι στα ζώα .

Εκπόνηση μελέτης βοσκοϊκανότητας και καταμέτρηση του υπάρχοντος πληθυσμού των ελαφιών .

Σε περιοχές natura να δημιουργηθούν ζώνες προστασίας των ελαφιών που θα αποτελούν επισκέψιμους χώρους .τα έσοδα αυτών θα καλύπτουν αποκλειστικά το κόστος αγοράς τροφών των ελαφιών.

Να διερευνηθεί αν είναι νόμιμο η μεταφορά ελαφιών σε άλλες περιοχές που μπορούν να παρέχουν προστασία στα ελάφια .

Ο υπουργός, ζήτησε από τους συνεργάτες του αλλά και από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κο Νίκο Θεοδωρίδη, να επιληφθούν άμεσα του ζητήματος και μάλιστα για το λόγο αυτό, προγραμματίζεται συνάντηση στη Ρόδο με την παρουσία και αντιπροσωπεία των αγροτών του νησιού.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια