Στον Λαφαζάνη περνά η «σκυτάλη» των διερευνητικών εντολών


Στις 13:00 στο προεδρικό μέγαρο για συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας – Θα κρατήσει την εντολή για τρεις ημέρες, εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια – Με ποιους θα επιδιώξει να συναντηθεί

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών μετά την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς, μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη ΝΔ, που παρέδωσαν τη διερευνητική εντολή, τη σειρά παίρνει σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Λαϊκή Ενότητα, ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη (με 25 βουλευτές).

Για το σκοπό αυτό, ο κ. Λαφαζάνης θα μεταβεί σήμερα στο προεδρικό μέγαρο, στις 13:00, προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως και ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης έχει προαναγγείλει, αλλά και ο κ. Στρατούλης επανέλαβε σήμερα, η Λαϊκή Ενότητα θα κρατήσει τη διερευνητική εντολή για τρεις ημέρες, εξαντλώντας τα σχετικά χρονικά περιθώρια και επιδιώκοντας, ενδεχομένως, να «σπρώξει» ακόμα πιο πίσω την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών -αν και η 20ή Σεπτεμβρίου φαίνεται να έχει «κλειδώσει».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαφαζάνης θα έχει νέα επαφή με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα θελήσει να δει τους Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά, θα επιδιώξει να συναντήσει το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ προτίθεται να συναντήσει και τον πρωθυπουργό και μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο του, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας θα συναντηθεί τις προσεχείς μέρες και με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Εξάλλου, τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί και η πρόταση του κόμματος για την οικονομία.

Την Κυριακή, στη Βουλή, επισφραγίστηκε η εκλογική συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας με το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, ενώ το νέο κόμμα έχει ήδη στενή συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, καθώς η πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να ενταχθεί στο κόμμα.

Παράλληλα, στόχος είναι να συμμετάσχει στη νέα παράταξη και ο Μανώλης Γλέζος, ή να εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του σε αυτή.

πηγή: protothema.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια