Στο ΕΣΠΑ δύο σημαντικά έργα ύδρευσης στη Ρόδο


Δύο ακόμη σημαντικά έργα ύδρευσης για το νησί της Ρόδου εντάσσονται στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.548.300 ευρώ, με απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.
Πρόκειται για την κατασκευή δικτύων ύδρευσης στις περιοχές των Κολυμπίων και της νότιας Ρόδου και τα έργα θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ). Το έργο «Δίκτυα Ύδρευσης Περιοχής Κολυμπίων – Αφάντου Ρόδου», αφορά στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων για την κάλυψη της ζήτησης και την επίλυση των προβλημάτων στην υδροδότηση της περιοχής Κολυμπίων, που παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Η αδυναμία κάλυψης της ζήτησης από το κεντρικό δίκτυο διανομής, οδηγούσε αναγκαστικά σε εναλλακτικές δεξαμενές προκαλώντας προβλήματα στις κύριες περιοχές υδροδότησης των δεξαμενών. Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού, που θα αποκαταστήσει την υδρευτική αυτάρκεια της περιοχής, καθώς και την αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου διανομής για την ομαλή κατανομή των πιέσεων. Το νέο δίκτυο ύδρευσης θα καλύπτει συνολικό μήκος 4.884 μέτρων.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 01/03/2017. Το έργο «Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Νότιας Ρόδου» περιλαμβάνει την υδροδότηση της δημοτικής Κοινότητας Ασκληπιείου και των τοπικών κοινοτήτων Γενναδίου – Λαχανιάς – Βατίου και αφορά στην κατασκευή νέας δεξαμενής χωρητικότητας 1.000τ.μ., καταθλιπτικών αγωγών από τις γεωτρήσεις προς τη νέα δεξαμενή και βαρυτικού αγωγού από τη νέα δεξαμενή προς την υφιστάμενη, στην περιοχή Αερικού, συνολικού μήκους 3.060 μέτρων.

Προβλέπεται επίσης και η αρχαιολογική παρακολούθηση των εκσκαφών. Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 31/03/2017.

Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του επιχειρησιακού προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble