«Στήριξη των επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων – Ερώτηση Βουλευτών της ΝΔ»


Σαράντα οκτώ (48) Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές τονίζουν ότι πρόσφατα ψηφίστηκε με το νόμο 4387 η ένταξη των επιχειρήσεων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε αυτόν και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε μικρής πληθυσμιακής κλίμακας περιοχές.

Μέχρι πρότινος, οι επιχειρήσεις αυτές είχαν δικαίωμα ασφάλισης στον ΟΓΑ, προκειμένου να μπορούν να επιτελέσουν τον πολύπλευρο ρόλο που έχουν στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές στις οποίες εδράζονται. Με το νέο, όμως, νομοθετικό πλαίσιο, τίθεται εν αμφιβόλω η λειτουργία τους από εδώ και πέρα, καθώς οι ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις θα αυξηθούν και θα είναι πραγματικά δύσκολο να τις καταβάλουν.

Οι Βουλευτές, ζητούν από τους Υπουργούς να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων κάτω των 2.000. Επίσης, ζητούν να ενημερωθούν για το δημοσιονομικό όφελος της χώρας από την ένταξη αυτών των επιχειρήσεων στις συνολικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Τέλος, ζητούν ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

« Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι τοπικές κοινωνίες στις ορεινές περιοχές και στα νησιά μας παίρνουν ζωή από τις μικρές αυτές επιχειρήσεις. Αυτή η ρύθμιση πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Οδηγούνται σε αδιέξοδο και κλείσιμο μικρές επιχειρήσεις, με ασήμαντο τζίρο, σε νησιά και σε χωριά».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια