Στην τελική ευθεία η επικαιροποίηση των μελετών για τον Βιολογικό της Λάρδου. Σύσκεψη Δημάρχου με ΔΕΥΑΡ και Τοπικό Συμβούλιο


Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος είχε συνάντηση εργασίας, σήμερα (Πέμπτη) στο γραφείο του, με θέμα την επίσπευση των αναγκαίων διαδικασιών για την επικαιροποίηση των μελετών και την ανανέωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και εγκρίσεων του έργου «Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) της δημοτικής κοινότητας Λάρδου».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν: ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Καρατζιάς, o πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λάρδου Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Καβάλλας, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΡ Μανώλης Διακομανώλης, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου για θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων και περιβάλλοντος Χρήστος Γαμβρούδης, οι μελετητές Τέλης Ηρακλείδης και Σάββας Πεταλάς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΡ.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία επικαιροποίησης των μελετών-αδειοδοτήσεων των έργων και ζήτησε την επίσπευση και εντατικοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών ώστε το έργο να είναι ώριμο για να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.

Το παρόν έργο, η υλοποίηση του οποίου θα αντιμετωπίσει καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων, περιλαμβάνει την κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας και Διάθεσης λυμάτων καθώς και την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης για την εξυπηρέτηση του οικισμού της Λάρδου και των περιοχών Σταφύλια-Άγιος Γεώργιος-Λοθιάρικα-Πλακιά, με ισοδύναμο πληθυσμό 40ετίας 11.000 κατοίκους.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η ολοκλήρωση και υλοποίηση του παρόντος έργου αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια ενώ παράλληλα θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια