Στην Μεγίστη βρέθηκε ο Γιάννης Φλεβάρης κατα τον εορτασμό της απελευθέρωσής της


Στο ακριτικό Καστελλόριζο, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους κατοίκους του νησιού, κατά τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσής του στις 13-09-1943. Παρευρέθηκε η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία της χώρας και ολοι διαπίστωσαν από κοντά το πατριωτικό φρόνημα και την φιλοξενία των Καστελλοριζιών. Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της επετείου της απελευθέρωσης του πρώτου τμήματος της Ελληνικής γης όπου υψώθηκε η Ελληνική σημαία.

Η Δοξολογία τελέστηκε από τον ακούραστο ιερέα του Καστελλόριζου, τον παπά Γιώργη στο μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη παρουσία άψογου τιμητικού αγήματος καθώς και επίλεκτων ειδικών δυνάμεων και βατραχανθρώπων που απέσπασαν το θαυμασμό όλων. Παρόντες πέραν του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φλεβάρη που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ήταν ο Υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος και εκπρόσωποι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής της 95ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Βασίλειος Κουκουλομάτης, ο Δήμαρχος Μεγίστης κ. Γιώργος Σαμψάκος, εκπρόσωποι Περιφερειακών παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεγίστης, εκπρόσωποι της Ομογένειας και των Καστελλοριζιών της διασποράς και λοιπών φορέων. Τις εκδηλώσεις έκλεισε η Στρατιωτική μπάντα με τον εθνικό ύμνο που έψαλαν μεγαλόφωνα οι στρατιώτες μας.

Στο λιμάνι της Μεγίστης, βρισκόταν αγκυροβολημένη η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «ΤΠΚ Ντεγιάννης» με το πλήρωμα σε παράταξη με την οποία ταξίδεψε στο νησί ο κ. Φλεβάρης. Μετά το πέρας της τελετής ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τις Αρχές του τόπου για θέματα του νησιού με κύρια ζητήματα το περιβάλλον και την υδροοικονομία.

Ο κ. Φλεβάρης δήλωσε ότι  «θα διεκδικούμε για κάθε νησί, για κάθε νησίδα και κάθε βράχο Ελληνικής γης, όσα η αγάπη μας για την Πατρίδα επιβάλλει. Τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται και πάλι εδώ στο Καστελλόριζο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και Υπηρεσίες της για να δει από κοντά τα θέματα της νήσου, γιατί για εμάς η Μεγίστη, όσα αυτή συμβολίζει και όσα στην πραγματικότητα  αποτυπώνει στο χάρτη, είναι επίκαιρα όχι μια φορά το χρόνο αλλά κάθε μέρα»!

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble