Στη ρύθμιση των 36 δόσεων για τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στους οποίους έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης


Μέχρι τις 31-10-2015 θα ισχύει η ρύθμιση των 36 δόσεων για την εξόφληση των οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Παράλληλα στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στους οποίους έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης, οι οποίοι αρχικά δεν είχαν ενταχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση και θα έπρεπε να καταβάλουν το 30% της οφειλής και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην εξόφληση οφειλών σε 8 μόνο δόσεις.

Αυτά αναφέρονται στην απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο κ. Κόνσολας είχε αναδείξει το πρόβλημα, προτείνοντας οι υπηρεσίες της ΔΕΗ να διαμορφώσουν ένα κανονιστικό πλαίσιο για την ένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων σε πολίτες και επιχειρήσεις στους οποίους έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης

Ο Βουλευτής είχε επισημάνει ότι για κάποιους πολίτες, αλλά και για ορισμένες επιχειρήσεις, στους οποίους έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης, είναι φύσει αδύνατον να καταβάλλουν εφάπαξ το 30% της οφειλής, αλλά και να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε 8 μόνο δόσεις.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια