Στη γενέτειρα του Σύμη ο Μερκούρης Αγγελιάδης – Τιμήθηκε από την ενορία του


Στη γενέτειρα του Σύμη βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές ο  γνωστός ομογενής επιχειρηματίας κ. Μερκούρης Αγγελιάδης, την οποία δεν ξεχνάει ποτέ.

Σήμερα Κυριακή ο κ. Αγγελιάδης εκκλησιάστηκε και έψαλλε στην ενορία του, στον Άγιο Αθανασιο Σύμης με  τη σύζυγο του. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Αγγελιάδης τιμήθηκε ως μέγας ευεργέτης και είναι  τιμής ένεκεν εκκλησιαστικός επίτροπος της εκκλησίας.

Στον Άγιο Αθανάσιο διετέλεσε εκκλησιαστικός επίτροπος για πολλά χρόνια ο πατέρας του Μερκούρη Αγγελιάδη. Έκτοτε ο γνωστός επιχειρηματίας έχει προσφέρει πολλά στην εκκλησία αυτή αλλά και σε πολλές ακόμα της Σύμης. Έχει διαμορφώσει και ανακαινίσει εξωτερικούς χώρους της Εκκλησίας και πλέον ξεκίνησε η ανακαίνιση του καμπαναριού του Αγίου Αθανασίου, με προσφορά του κ. Αγγελιάδη , που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του 19ου αιώνα στο νησί από την αρχαιολογία.

Τον Μερκούρη Αγγελιάδη τον γνωρίσαμε ευρύτερα από την επένδυση του στο γκολφ Αφάντου. Ωστόσο στο νησί της Σύμης είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος που έχει επενδύσει αλλά και έχει προσφέρει σε πολλά σημαντικά έργα πνοής στο νησί του.

Από τις 8 Νοέμβρη του 1960 που επιβιβάστηκε σε ένα πλοίο από τη Σύμη με προορισμό το άγνωστο, έφθασε με σκληρή δουλειά  «στην κορυφή», στους σημαντικότερους και πλουσιότερους Έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο καταγωγής του, τη Σύμη.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια