Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο μέτρων


Της Άννας Καραβοκύρη

Αρχίζει σήμερα το πρωί η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Στις 9 το πρωί αρχίζει η κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων Διαρκών επιτροπών της Βουλής (Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης), όπου αρχικά θα εγκρίνει τον κατεπείγον χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Ν. Σαγιάς στη συνοδευτική έκθεση του προς την πρόεδρο της Βουλής, επισημαίνει ότι το πολυνομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, δηλαδή μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα.

Η κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών, με βάση τον Κανονισμό, μπορεί να συνεδριάσει κατά ανώτατο όριο έως 10 ώρες. Στις Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί επί της αρχής.

Στη συνέχεια οι πρόεδροι των Επιτροπών και συντάξουν το πόρισμα της συνεδρίασης και θα το παραδώσουν στην πρόεδρο της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα πρέπει στη συνέχεια να συγκαλέσει την Διάσκεψη των προέδρων, όπου θα οριστικοποιήσει την ακριβή ώρα που θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας και θα εκδώσει την ειδική ημερήσια διάταξη.

Στη συνέχεια το ν/σ θα εισαχθεί στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση στο σύνολο του, λαμβάνοντας την έγκριση του Σώματος με ονομαστική ψηφοφορία.

ΠΗΓΗ: real.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble