Στέφανος Δράκος: «Η υγεία των νησιωτών δεν μπορεί να έχει … ωράριο!»


Σε έγγραφο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, με ημερομηνία 16/06/2015 και αρ. πρωτ. 22621/90, που αφορά στην κατανομή εφημεριών ιατρικού προσωπικού του πρωτοβάθμιου εθνικού δικτύου υγείας, περιγράφεται η μείωση του πλαισίου εφημέρευσης στα κέντρα υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία της Δωδεκανήσου. Η συγκεκριμένη απόφαση, προβλέπει, όπως είναι ήδη γνωστό, την πραγματοποίηση εφημεριών σε αρκετές περιπτώσεις, μόνο τα Σαββατοκύριακα(!).

Η απόφαση, που ανακοινώθηκε (όπως περιγράφεται) λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό έτους 2015, είναι μειωμένος σε σχέση με τις δεδουλευμένες εφημερίες του έτους 2014. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να εκτελούνται εφημερίες μόνο τα Σαββατοκύριακα σε Γεννάδι Ρόδου, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Μεγίστη, Κάσο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Λειψούς και Αγαθονήσι.

Η υγεία των νησιωτών δεν μπορεί και δεν έχει … ωράριο! Η απόφαση που εκδόθηκε και υλοποιείται είναι καταδικαστέα και σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε στο πλευρό του συνόλου των πολιτών, αιρετών και μη, σε οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και εάν ανήκουν, προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών της Δωδεκανήσου, καθώς και το αναφθαίρετο δικαίωμά τους στην υγεία.

Στεκόμαστε στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα και των Προέδρων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Νότιας Ρόδου και στηρίζουμε το δίκαιο και λογικό αίτημά τους, που αφορά σε εικοσιτετράωρη λειτουργία του ιατρείου.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια