Η διατροφική αξία του σταφυλιού και τα οφέλη στην υγεία!

Το σταφύλι έχει υψηλή θρεπτική αξία, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία αλλά και το αδυνάτισμα.
– Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και σε ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο.

– Το κάλιο είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό για την υγεία και το αδυνάτισμα μιας και αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών.

– Επίσης, περιέχει πολλές φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και δρουν ευεργετικά σε καταστάσεις δυσκοιλιότητας και αιμορροΐδων.

– Τέλος, το σταφύλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πιο συγκεκριμένα σε φλαβονοειδή, τα οποία μελέτες έχουν δείξει ότι δρουν προστατευτικά σε διάφορες μορφές καρκίνου αλλά καταπολεμούν και τις ελεύθερες ρίζες, αποτοξινώνοντας και καθαρίζοντας τον οργανισμό.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
Οι πολυφαινόλες, επίσης, φαίνεται να προστατεύουν το κολλαγόνο, κάτι που καθιστά το σταφύλι ως αντιγηραντικό τρόφιμο. Επίσης το θαυματουργό αυτό φρούτο προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα και βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΧΕΙ
Το σταφύλι περιέχει ανά τσαμπί (μεσαίο, 40-50 ρόγες) περίπου 150 θερμίδες, όσο δηλαδή δύο κανονικά φρούτα. Μπορεί να είναι ένα φρούτο που προσφέρει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία και το αδυνάτισμα, πρέπει όμως να καταναλώνεται με μέτρο.

Βρείτε εδώ υψηλής διατροφικής αξίας συμπληρώματα

 

Pin It on Pinterest