Στα 167,01 εκατ ο κύκλος εργασιών της Praktiker


Μια θετική και κερδοφόρα χρονιά ήταν το 2015 για την Praktiker Hellas, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία, η οποία παρά τις δυσμενείς χρηματοοικονομικές συνθήκες της αγοράς, κατάφερε να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της και να εισέλθει δυναμικά στο 25ο έτος λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα, το 2015 ήταν ένα έτος, το οποίο έκλεισε με υψηλή ρευστότητα και μηδενικό τραπεζικό δανεισμό για την Praktiker Hellas , ενώ παράλληλα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας βελτιώθηκε και ανήλθε στα €167,01 εκατ., καταγράφοντας άνοδο κατά 3,8% συγκριτικά με το 2014. Επιπλέον, το χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρίας μειώθηκε κατά 36%, ενώ η κερδοφορία άγγιξε τα €2,09 εκατ., σε σχέση με το 2014 όπου σημειώθηκαν ζημίες ύψους €2,14 εκατ., λόγω απομείωσης της αξίας των ακινήτων της. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας ανέρχονται σε 1.400 πανελλαδικά, ενώ αξίζει να τονισθεί ότι η υψηλή της ρευστότητα τής δίνει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτεί τις επενδύσεις της, όπως ήδη έχει κάνει και με τον πρόσφατο εγκαινιασμό του νέου της καταστήματος στο νησί της Ρόδου που αποτελεί το 15ο κατά σειρά κατάστημα της εταιρείας.

Αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της, η Praktiker Hellas εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της και ενίσχυσης της παρουσίας τους σε κομβικής σημασίας πόλεις της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας είναι η επέκταση της παρουσίας της με δύο καταστήματα, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Σελαλμαζίδης, Γενικός Διευθυντής της Praktiker Hellas, δήλωσε σχετικά: «Το 2015 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Praktiker Hellas, καθώς επισφράγισε την δυναμική πορεία της εταιρείας, παρά τις αντίξοες -οικονομικά και επιχειρηματικά- συνθήκες που ίσχυαν για το σύνολο της αγοράς. Η πορεία της εταιρίας μας συνδέεται άμεσα με τη θετική οικονομική της κατάσταση, με τη συνεχή βελτίωση της προϊοντικής γκάμας και των υπηρεσιών της, αλλά και με την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου της που εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Praktiker Hellas, ενόψει μάλιστα της συμπλήρωσης των 25ων γενεθλίων της στη χώρα μας. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και προσήλωση στα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας μας».

————————————————–

Λίγα λόγια για την Praktiker Hellas

H Praktiker Hellas αποτελεί το Νo. 1 Ελληνικό Δίκτυο καταστημάτων DIY & Home Improvement, και βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων καταναλωτών από το 1991. Είναι μια ελληνική εταιρία, η οποία από τον Απρίλιο του 2014, αποτελεί μέλος της καναδικής Fairfax Financial Holdings Limited. Διαθέτει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop και 15 καταστήματα σε όλη τη χώρα, συνολικής έκτασης 90.000 τ.μ., ενώ προσφέρει 50.000 προϊόντα σε 6.000.000 πελάτες ετησίως.

Η εταιρία προσφέρει αξιόπιστα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, πρωτοποριακές ιδέες και ολοκληρωμένες ιδέες & λύσεις για το σπίτι, τον κήπο, το αυτοκίνητο, τις κατασκευές και τον ελεύθερο χρόνο, καθώς και συμπληρωματικές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες των πελατών της και ξεπερνούν τις προσδοκίες τους. Σκοπός της Praktiker είναι η άριστη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση στα 15 καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα αλλά και μέσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Με εξειδίκευση στον κλάδο των ιδιοκατασκευών (DIY), καθώς είναι η πρώτη εταιρία που εισήγαγε στην ελληνική αγορά τη φιλοσοφία του «φτιάξ’ το μόνος σου», η Praktiker Hellas συνεργάζεται με περισσότερους από 400 προμηθευτές εκ των οποίων το 76% είναι σημαντικές εταιρίες στην Ελλάδα (παραγωγοί ή εισαγωγείς), στηρίζοντας την αγορά και την οικονομία της χώρας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble