9 τόνοι ιατροτεχνολογικού και φαρμακευτικού υλικού και νοσοκομειακό εξοπλισμό απο την Σουηδία στην Κω


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κω Νεκτάριος Γεωργαντής, παρουσία του Επάρχου Κω Γιώργου Χαλκιδιού, της προέδρου του Φιλανθρωπικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Μαρίνα» Αναστασία Σταυριανού- Γεωργιάδη και αρκετών μελών του Δ.Σ. του συλλόγου.

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Προγράμματος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου- ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – Παραδεισίου Ρόδου και με την συνδρομή της Περιφέρειας και του Επάρχου Κω παραδόθηκαν σήμερα 9 τόνοι ιατροτεχνολογικού και φαρμακευτικού υλικού και νοσοκομειακό εξοπλισμό στο Γ.Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω –ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ-.

Η Πρόεδρος του συλλόγου που καθόλη την διάρκεια της ομιλίας της δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση της τόνισε εξ αρχής ότι παρίσταται όλο το Δ.Σ. γιατί θέλουμε να τιμήσουμε το νησί του Ιπποκράτη και να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε ώστε η φήμη της Ιατρικής Σχολής του Ιπποκράτη και το ιερό νοσοκομείο των Ασκληπιάδων- Το Ασκληπιείο Κω- να φθάσει στα πέρατα του κόσμου.

Το νησί του Ιπποκράτη μπορεί και πρέπει να γίνει το διαμάντι των Δωδεκανήσων λέγοντας χαρακτηριστικά εμείς στην Ρόδο θεωρούμε την Κω, μικρή μας αδελφή και την αγαπάμε πολύ γι’αυτό και βοηθούμε. Ο μεγάλος γιατρός της ανθρωπότητας ασχολήθηκε στο νησί της Κω με τον άνθρωπο και μόνο.

Με τον άνθρωπο και τις νοσηλευτικές του ανάγκες ασχολείται και ο σύλλογος μας, γι’αυτό και είμαστε εμείς σήμερα εδώ για να καλύψουμε κάποιες ανάγκες του Νοσοκομείου Κω, γιατί ο τόπος μας περνά δύσκολες στιγμές και όλοι μας οφείλουμε να προβληματιστούμε πως θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.

Τέλος επισήμανε πως η προσφορά που προέρχεται από δωρεές των Σουηδικών νοσοκομείων, δεν αρκεί από μόνη της, διότι χρειάζεται η κυβέρνηση να σκύψει, να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ο Διοικητής του Νοσοκομείου και ο Έπαρχος Κω στην σύντομη ομιλία τους θέλησαν να ευχαριστήσουν τον Σύλλογο και τα μέλη του για την προσφορά τους και δήλωσαν ότι πάντα θα βρίσκονται δίπλα σε τέτοιες σημαντικές φιλανθρωπικές ενέργειες που ενισχύουν την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου της Κω και συνεπικουρούν το έργο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού

Στο νοσοκομείο μας παραδόθηκαν τα ακόλουθα:

–         υπερηχοτομογράφος -3 ηλεκτροκαρδιογράφοι -2 απεινηδοτές – 2 οτοσκόπια -4 θερμοκοιτήδες – 202 κιλά νοσοκομειακά εργαλεία – 25 ηλεκτρικά νοσοκομειακά κρεβάτια και 25 ειδικά στρώματα – 2 φορεία – 4 εξεταστικά κρεβάτια – 1 γυναικολογικό εξεταστικό κρεβάτι – 1 μηχανή αναρόφησης – 40 τροχήλατα αμαξίδια -18 καθίσματα τουαλέτας για αναπηρική χρήση – 220 ζευγάρια πατερίτσες – 2 κιβώτια με στηθοσκόπια, σφυγμομανόμετρο, οφθαλμοσκόπιο, σφυράκι, σπάτουλες, θερμόμετρα, λαρυγγοσκόπιο, καθρέπτες- 2 ιατρικές τσάντες επειγόντων περιστατικών με όλα τα συρραπτικά και υλικά- 2 κιβώτια με ψαλίδια, γάζες στριπ, νεφροειφή και υλικά α βοηθειών- 1 τραπέζι θερμαντικό για ηλικιωμένους 500κιλά – είδη υγιεινής για παιδιά 1046 κιλάπετσέτες 396 κιλά– νοσοκομειακές – ιατρικές – νοσηλευτικές στολές 493 κιλά – μαξιλάρια 261 κιλά.


«Ευχαριστήριο προς τον Φιλανθρωπικό – Πολιτιστικό σύλλογο Παραδεισίου Ρόδου η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»

Σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 έγινε η παράδοση-παραλαβή ιατροτεχνολογικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού από τον Φιλανθρωπικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου Ρόδου  «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ». Τα υλικά, εξαιρετικής κατάστασης,  προέρχονται από Σουηδικά Νοσοκομεία και τον συντονισμό της αποστολής είχε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Human Bridge». Με το παρών Δελτίο Τύπου εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες της διοίκησης και του συνόλου του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού του νοσοκομείου μας στην πρόεδρο κα Αναστασία Γεωργιάδη σε όλα τα μέλη του συλλόγου και σε όλους όσους συνέβαλαν στην αποστολή. Επίσης ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Έπαρχο Κω κ. Γιώργο Χαλκιδιό για την άψογη συνεργασία και την συνδρομή στην επιτυχή έκβαση της. Τέλος ευχαριστούμε την Μεταφορική Εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΝ του κ. Στέργου Παπαστόλου για την φορτοεκφόρτωση και προσωρινή αποθήκευση των εμπορευματοκιβωτίων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ – ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble