Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

                                               ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζουλη 30.

                                 Κιν.6946423121-   email. [email protected]                                                                           

                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στον ιδιωτικό τομέα , στο εμπόριο ,και  τις υπηρεσίες                                                                                                                  Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπέγραψε νέο μνημόνιο, μνημόνιο ταφόπλακα για τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά και στο κλάδο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό (ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ) συμμάχησαν χωρίς ντροπή για να περάσουν το νέο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που συμφώνησαν με ΕΕ και ΔΝΤ.

Το νέο αυτό ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν αφήνει τίποτα όρθιο:

-πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις , δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια εργασίας, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και δουλειά 52 Κυριακές το χρόνο

-αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης

-πραγματοποιεί νέες πρωτοφανείς αυξήσεις έμμεσων και άμεσων φόρων με στόχο τα λαϊκά στρώματα

-ξεπουλάει  δημόσια περιουσία ύψους 50 δις.

-θεσμοθετεί ομαδικές απολύσεις, καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, αφήνει τελείως ασύδοτο το μεγάλο κεφάλαιο, στο οποίο μάλιστα υπόσχεται νέες επιδοτήσεις.

Τα 81 δις δεν θα τα εισπράξουν οι εργαζόμενοι για να έχουν καλύτερη υγεία, φάρμακα, ολόκληρο μισθό, επίδομα αδείας, ολόκληρο επίδομα ανεργίας, ολόκληρη σύνταξη,  βασικά είδη διατροφής, διακοπές για τους ίδιους και την οικογένεια τους, αλλά όλο το πακέτο θα πάει για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη του μεγάλου κεφαλαίου και η μεγιστοποίηση των κερδών του.

Με την υπογραφή του μνημονίου 3 λύνονται τα χέρια του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου :

Απελευθερώνονται πλήρως τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.

Καταργείται η κυριακάτικη αργία ως ημέρα ξεκούρασης των εργαζόμενων.

Χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες δουλειάς σε όλους τους χώρους.

Γενικεύεται η μερική απασχόληση, οι ατομικές συμβάσεις, η εντατικοποίηση, η  εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων, προκειμένου να αυξήσει το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο ακόμα περισσότερο τα κέρδη του, κέρδη που θα πατούν πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Τα κροκοδείλια δάκρυα που θα χύσει τις επόμενες ημέρες  το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα.

Ήξεραν εξ’ αρχής ότι κάθε διαπραγμάτευση εντός των ορίων της ΕΕ και των κανόνων της οδηγεί μαθηματικά σε νέα δεινά και βάσανα για τον λαό. Γι΄αυτό και έφτασαν τη χώρα στο «αμήν», γι’ αυτό έφτασαν στον γκρεμό της χρεωκοπίας: για να τρομοκρατήσουν, για να θέσουν νέα εκβιαστικά διλλήματα και τελικά ο λαός με το μαχαίρι στο λαιμό να αποδεχτεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.

Δεν χωράει καμιά απογοήτευση-καμιά επανάπαυση.

Η πλειοψηφία τις Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

ΠΑΣΚΕ (ΕΜΕΙΣ) -ΔΑΚΕ- ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(ΜΕΤΑ) πρέπει να απολογηθεί στους εργαζόμενους  γιατί τους καλούσε να ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΧΙ στο μνημόνιο της Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ,  αγωνιστικά να πουν ΝΑΙ στο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  που τους καταδικάζει σε φτώχια και εξαθλίωση, ενώ παρέχει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία.

Μακριά από όλους αυτούς. Αποδεδειγμένα είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή της εργατικής τάξης, βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους, αποτελούν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στις γραμμές μας.

Πλειοψηφίες όπως αυτή στην Ο.Ι.Υ.Ε. είναι επικίνδυνες για τους εργαζόμενους του κλάδου, αποτελούν τμήμα του εργοδοτικού μηχανισμού και έχουν διευκολύνει με πολλούς τρόπους την εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση.

Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει  η συγκυβέρνηση, η εργοδοσία, σε  συνεργασία με τον κυβερνητικό- εργοδοτικό συνδικαλισμό,  εμείς απαντάμε με την οργάνωση των εργαζόμενων σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μην υπάρχουν απολύσεις, υποχρεωτικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών, απλήρωτη δουλειά, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα  και να απατήσουμε για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους  με δικαιώματα.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Κατάργηση και  του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων  8 Κυριακές το χρόνο.

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα   καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.

 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία.

 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και  όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους ,αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αρκετά ματώσαμε !!   Αρκετά πληρώσαμε!!

Η ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική τους!!

Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά τις Ε.Ε, των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

        ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ, στην Πλ. Κύπρου, στις 7.30μμ

Το δ.σ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble