O Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος συναντά τον Μαγειρικό Όμιλο του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, ο Όμιλος Μαγειρικής «Γεύσεις του Κόσμου» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και το Μεζεδοπαντοπωλείο «ΈΡΓΟΝ» της Ρόδου προετοίμασαν μια αναπάντεχη μαγειρική έκπληξη για τους μαθητές του Ομίλου.

Στον ιδιαίτερα ζεστό και προσεγμένο χώρο του «ΈΡΓΟΝ» τα παιδιά συνάντησαν τον εμπνευστή και διαμορφωτή του απολαυστικού μενού του Εστιατορίου, που δεν είναι άλλος από τον δημοφιλή, ταλαντούχο, βραβευμένο και πολύπειρο σεφ, κ. Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Χαμογελαστός, ευγενικός, επικοινωνιακός και προσιτός, παρά την τηλεοπτική προβολή και επιτυχία του, μίλησε στους μαθητές, αποπνέοντας βαθιά αγάπη και γνώση για τη δουλειά του. Με παρουσία επιβλητική και πληθωρική και λόγο σαρωτικό και χειμαρρώδη κέρδισε από την πρώτη στιγμή το μαθητικό ακροατήριο.

Μεταξύ πολλών άλλων, ανέδειξε τα ελληνικά-τοπικά προϊόντα, αποσαφηνίζοντας τους όρους «Προστασία Ονομασίας Προέλευσης» και «Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης». Συνέστησε, επίσης, την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής από τα παιδιά, παροτρύνοντάς τα να αποτελέσουν τους ενημερωμένους-υποψιασμένους καταναλωτές του αύριο.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο Παντοπωλείο του «ΈΡΓΟΝ» αναζητώντας προϊόντα Π.Ο.Π. Αξίζει να τονιστεί ότι στο παντοπωλείο φιλοξενούνται τοπικά, Ελληνικά, ποιοτικά προϊόντα και ότι με βάση αυτά, δημιουργούνται οι εκπληκτικοί μεζέδες του μεζεδοπωλείου.

Στο τέλος δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να εισβάλουν στην κουζίνα και να μαγειρέψουν έναν εξαιρετικό μεζέ: γραβιέρα Νάξου, παναρισμένη με χαρουπάλευρο, βουτηγμένη σε βρώμη και παπαρουνόσπορο, τηγανισμένη σε ελαιόλαδο και λουσμένη με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο. Ένα γευστικό θαύμα που αποζημίωσε τους μικρούς-επίδοξους μάγειρες και επισφράγισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη μοναδική μαγειρική εμπειρία.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον σεφ, κ. Δημήτρη Σκαρμούτσο για τον ποιοτικό χρόνο που αφιέρωσε στα παιδιά του Ομίλου Μαγειρικής και για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε σε μαθητές του Δημοσιογραφικού Ομίλου.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του «ΈΡΓΟΝ» για την αγαστή συνεργασία, την πολύτιμη βοήθεια και τη θερμή φιλοξενία τους.

Pin It on Pinterest