Σύσκεψη στο Δήμο Ρόδου για τα σχολικά κτίρα


Η εκπόνηση μελετών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, για  έργα που αφορούν σχολεία σε όλο το νησί, οι  συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων, η ιεράρχηση των αναγκών και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν,  συζητήθηκαν διεξοδικά στη σύσκεψη που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος με τους αντιδημάρχους Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου και Στέργο Παρδαλό και τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Α΄ βάθμιας και Β’ Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ηλία Βασιλειάδη και Γιάννη Παπαδομαρκάκη αντίστοιχα.

Οι πόροι που θα διατεθούν γιαυτό το σκοπό και οι οποίοι θα δοθούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανέρχονται συνολικά σε 1,4 εκατομμ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα έργα  αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2016.  

Στην ανάγκη ιεράρχησης των αναγκών των σχολείων του νησιού σε ότι αφορά τις συντηρήσεις τους, ώστε να προγραμματισθούν οι παρεμβάσεις από  πλευράς Τεχνικών Υπηρεσιών, αναφέρθηκαν όλες οι πλευρές, με τους διευθυντές των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων του Νομού να ευχαριστούν τον δήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση του στο συγκεκριμένο ζήτημα .

Το θέμα φυσικά των συντηρήσεων των σχολικών κτιρίων της Ρόδου, αποτελεί πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής, γεγονός που επεσήμανε ο Δήμαρχος, αφού λίγο πριν τις εκλογές, είχε ήδη σταλεί σχετική επιστολή στο υπουργείο Παιδείας για έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Ρόδου.

Όπως επεσήμανε μάλιστα, «το ποσό των 262.000 ευρώ που διατίθενται για 195 σχολεία του νησιού, είναι πολύ μικρό για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες συντήρησης των σχολικών κτιρίων, αφού όπως γνωρίζουν όλοι, τα κτίρια όπου στεγάζονται τα σχολεία μπορεί να είναι ιστορικά, αλλά είναι παλιά».    

Υπογράμμισε δε ο κ. Χατζηδιάκος ότι «θα δρομολογηθούν όλες οι παρεμβάσεις διαρκούντος του σχολικού έτους» και εξέφρασε την ευχή «να διατεθούν περισσότεροι πόροι από το κράτος για το σύνολο των σχολικών κτιρίων».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η σύσκεψη για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων θα επαναληφθεί και την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να προχωρήσουν στην αξιολόγηση και τον προγραμματισμό των ενεργειών και των παρεμβάσεων.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble