«Ποιοι είναι οι κλέφτες και οι ψεύτες;»


Άλλη μια φορά οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ προβαίνουν σε ανακοινώσεις και δελτία τύπου χωρίς καμία αιδώ. Νομίζοντας πως απευθύνονται σε έναν λαό χωρίς μνήμη και κρίση, με μια ανακοίνωση θράσους, υποκρισίας και ασχετοσύνης η Περιφερειακή της ΝΔ μας φέρνουν την Πρωταπριλιά στην καρδιά του χειμώνα. Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια και η εποχή που η Ν.Δ. μπορούσε να κοροϊδεύει τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα έχει περάσει.
Είναι γνωστό σε όλους πως
Τον αγροτικό τομέα (όπως και τη χώρα) τον διέλυσε με τις νεοφιλελεύθερες και εγκληματικές πολιτικές της η Ν.Δ. Οι αγρότες δε φτώχυναν ξαφνικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ με τον Ν. 4172/13 χαρακτήρισαν τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις (από καταστροφές!) ως εισόδημα και ψήφισαν την φορολόγησή τους από το πρώτο ευρώ.
Με τον παραπάνω νόμο χαρακτήρισαν ως επαγγελματίες τους αγρότες και τους ενέταξαν στον Κ.Φ.Σ. εξισώνοντάς τους φορολογικά με τους υπόλοιπους επαγγελματίες ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την φορολόγησή τους με βάση την αρχή της ισότητας και αναλογικότητας ( φόρος 26%).
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας τον Μάιο του 2015 ψήφισε την πλήρη απαλλαγή από φορολόγηση των αποζημιώσεων και την μη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων μέχρι ύψους 12.000 ευρώ που καλύπτει σε ποσοστό το 91,5% των αγροτών δηλ. όλων των μικρομεσαίων.
Και τώρα…. Ο νέος τους αρχηγός και πιστός οπαδός του νεοφιλελευθερισμού, Κυρ. Μητσοτάκης, προτείνει να συμψηφίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις των αγροτών!!!
Η κυβέρνηση ήδη διαπραγματεύεται το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών. Ασκεί τη διαπραγμάτευση μέσα σε ένα κλίμα σφοδρής και εν πολλοίς αήθους επίθεσης από πολλές πλευρές. Εργαζόμενη με αριστερό ταξικό πρόσημο στη βασική της φιλοσοφία δεν επιβαρύνει φορολογικά τους αγρότες για τα εισοδήματα του 2015, διεκδικεί αφορολόγητο όριο στις επιδοτήσεις στο όριο των 12.000 ευρώ, αποκρούει κατηγορηματικά μία ακόμα μείωση των συντάξεων και συνδέει τις αναγκαίες αυξήσεις με το πραγματικό εισόδημα, έτσι ώστε όλοι να συμβάλουν στη λύση του ασφαλιστικού ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble