ΣΥΡΙΖΑ: Συστηματική παραπληροφόρηση για hot spots


«Περί προσφυγικής πολιτικής και hot spots»

Μετά την απόπειρα των συμπολιτών μας από μερίδα πολιτευτών ακροδεξιών αντιλήψεων, την ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Κω με την οποία όψιμα αντιτίθεται στη δημιουργία χώρου πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων (γνωστό και ως hot spot) στην Κω, με ενδιαφέρον διαβάσαμε και τις δηλώσεις της κας Βενετοκλή, η οποία ψεύδεται και παραπληροφορεί το Δωδεκανησιακό λαό σχετικά με την προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και της λειτουργίας των λεγόμενων hot spots.
Το πρώτο αυθόρμητο ερώτημα είναι αν αυτές οι απόψεις που εκφράζονται μέσω της Προέδρου της ΝΟΔΕ είναι προσωπικές ή αν εκφράζουν το σύνολο της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Απόψεις όπως αυτές θεωρούμε πως αποτελούν μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας η επίσημη θέση, τουλάχιστον όπως αυτή διατυπώθηκε πρόσφατα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι υπέρ της δημιουργίας χώρων πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων σε 5 νησιά μας. Ίσως η κούρσα της διαδοχής και εκλογής νέου πρόεδρου της ΝΔ, έχει αλλάξει τις απόψεις αυτές και επικράτησαν ξανά οι ακροδεξιές κορώνες των Σαμαρά, Μπαλτάκου, Λαζαρίδη, Γεωργιάδη, Βορίδη, Τζιτζικώστα κά. Οψόμεθα…
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε όποιον δεν το γνωρίζει ή εσκεμμένα το αγνοεί για να πει ψέματα απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας, πως πάγια θέση, πρόταση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διαδικασία ταυτοποίησης και αίτησης ασύλου από τους πρόσφυγες προς την ΕΕ να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας, και να μετακινείται απευθείας στη χώρα επιλογής του. Άλλωστε πρόσφατα τέθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στον Τούρκο ομόλογό του ως ευρωπαϊκή πρόταση, στην επίσκεψή του στη γείτονα χώρα.
Το hot spot είναι ένας χώρος ο οποίος στόχο έχει να διευκολύνει, με ανθρώπινο πρόσημο, τη διαδικασία υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων για τις 2-3 μέρες που απαιτείται, τόσο για τους πρόσφυγες που θαλασσοδέρνονται καθημερινά στις θάλασσές μας, παρέχοντάς τους αξιοπρεπείς συνθήκες στέγης, τροφής και ένδυσης, όσο και για τους υπαλλήλους που με αυταπάρνηση καθημερινά εκτελούν αυτό το δύσκολο έργο, παρέχοντας τους ένα χώρο με ανάλογες υποδομές. Στη συνέχεια οι άνθρωποι αυτοί μετακινούνται προς τις χώρες προορισμού τους και δεν μένουν στην Ελλάδα. Αντίθετα, αποθήκες ψυχών είχε κατασκευάσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με χαρακτηριστικότερη όλων την Αμυγδαλέζα στην Αττική.
Τέλος, επιθυμούμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας, οι οποίοι καθημερινά υποστηρίζουν το εγχείρημα βοήθειας των ανθρώπων αυτών που προσπαθούν να ξεφύγουν από πολέμους, τους οποίους δεν δημιούργησαν και δεν ευθύνονται. Μάλλον, πολίτες β’ κατηγορίας υπάρχουν για όσους έχουν μάθει να κάνουν διακρίσεις!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble