Συμμετοχή του Δήμαρχου Ρόδου στις εργασίες του Συνεδρίου της Διεθνούς Ακαδημίας Τουρισμού


Ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου, της υπεύθυνης της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου σε θέματα Τουρισμού Στέλλας Μανωλεδάκη και των εξήντα επιστημόνων -μελών της Ακαδημίας συμμετείχε στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Διεθνούς Ακαδημίας για τη μελέτη του Τουρισμού.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος επικεντρώθηκε στην σημασία της διεξαγωγής του συνεδρίου στη Ρόδο, καθώς και στην συνεργασία της Διεθνής Ακαδημίας για την μελέτη του Τουρισμού με το Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καλώντας τα μέλη της Ακαδημίας, αρχής γενομένης του συνεδρίου, να ξεκινήσουν μια πιο στενή συνεργασία με το Δήμο Ρόδου σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο τουρισμός στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων αναγκών για νέες και καινοτόμες τουριστικές υπηρεσίες, της κλιματικής αλλαγής, των δημογραφικών αλλαγών, ενώ τόνισε πως μεταξύ των παραγόντων που επηρεάζουν την τουριστική ανάπτυξη συγκαταλέγονται η παγκόσμια οικονομική κατάσταση, η πολιτική αστάθεια, καθώς και η προαναγγελλόμενη αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά.
«Το νέο σκηνικό στον τουρισμό, όπως αυτό διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια, απαιτεί ένα νέο πνεύμα συνεργασίας και συντονισμού, καθώς και συλλογική δράση με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου οι προκλήσεις να γίνουν ευκαιρίες και να μπορέσει ο τουρισμός να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη της βιώσιμης ανάπτυξης».
Να σημειωθεί πως η θεματολογία του συνεδρίου, του οποίου οι εργασίες λήγουν στις 29 Μαΐου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον προσδιορισμό των μεγάλων προβλημάτων, καθώς και των στρατηγικών θεμάτων της τουριστικής ανάπτυξης αποσκοπώντας να:
– προβεί σε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην έρευνα και την εκπαίδευση του τουρισμού, ειδικά μετά και από τα αποτελέσματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
– γίνει πρόβλεψη των μελλοντικών εξελίξεων και να διερευνηθούν νεότερες προτεραιότητες για την έρευνα και την εκπαίδευση στο τουρισμό.

Τέλος ο Δήμαρχος συνεχάρη τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρι Τσάρτα και τον καθηγητή κ. Ανδρέα Παπαθεοδώρου για τις άρτιες και επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους, για τη ρεαλιστική παρουσίαση τόσο των θεμάτων της τουριστικής εκπαίδευσης στην χώρα όσο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και για τη διοργάνωση του θερινού σχολείου με διδάσκοντες καθηγητές παγκόσμιου κύρους.

Τα μέλη Ακαδημίας που συμμετείχαν στο θερινό Σχολείο και τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο, είναι οι καθηγητές :

No.
Last Name
First name
Organization
Country
1
Airey
David
Professor Emeritus -University of Surrey
UK
2
Baum
Tom
University of Strathclyde
UK
3
Buhalis
Dimitrios
Bournemouth University
UK
4
Crouch
Geoffrey I.
La Trobe University
Australia
5
Dwyer
Larry
University of New South Wales
Australia
6
Gill
Alison
Simon Fraser University
Canada
7
Morrison
Alastair M.
Belle Tourism International Consulting
China
8
Sheidon
Pauline Joy
Professor Emerita- University Of Hawaii
USA

Ο Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης Χατζηδιάκος

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια