Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου για το ασφαλιστικό


Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου απορρίπτει κατηγορηματικά το σχέδιο Νόμου του ασφαλιστικού το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας δίχως να έχει προηγηθεί η οφειλόμενη διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.

Τα προτεινόμενα μέτρα οδηγούν στην καταστροφή το μεγαλύτερο επιστημονικό κλάδο της χώρας μας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την υφιστάμενη κατάσταση σωρευμένης ύφεσης. Οι εισφορές των Μηχανικών ανάγονται σε υπέρογκους συντελεστές οι οποίες σε συνδυασμό με το ισχύον δυσβάσταχτο φορολογικό καθεστώς καθώς και με την άδικη μείωση των συντάξιμων αποδοχών οδηγούν σε μη βιώσιμη τη λειτουργία των Μηχανικών.

Επίσης καταργείται η λειτουργία του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ ως αυτόνομου Ταμείου, του μη χρηματοδοτούμενου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά Βιώσιμου Ασφαλιστικού Ταμείου της Χώρας και ολοκληρώνεται κατά αυτόν τον τρόπο η υφαρπαγή του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων που ήδη αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις σε μαζική και βίαιη έξοδο από το επάγγελμα και από την χώρα μας. Παράλληλα, βάλλεται αδίκως και καταστρέφεται ο παραγωγικός ιστός της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου απορρίπτει κάθετα κάθε μέτρο που οδηγεί στην αύξηση των ήδη δυσβάσταχτων εισφορών των συναδέλφων και καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο.

 

 

Γιώργος Σκιαδόπουλος Πρόεδρος ΣΑΔ    
Γιώργος Περνάρης Αντιπρόεδρος ΣΑΔ    
Αναστασία Μαργιέ Γεν. Γραμματέας ΣΑΔ  
Νίκος Παπαγρηγορίου Μέλος ΔΣ ΣΑΔ  
Γιάννης Ματσαμάς Μέλος ΔΣ ΣΑΔ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια