Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για τη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο


Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στο «Ακταίον» η συγκέντρωση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο ή σε άλλο νησί του Αιγαίου.

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης συγκροτήθηκε  Επιτροπή Αγώνα και 5μελής Γραμματεία.

Επικεφαλής της επιτροπής, η οποία  απαρτίζεται από προσωπικότητες και φορείς του νησιού  αναδείχτηκε ο Σάββας Καραγιάννης, πρώην νομάρχης και πρώην δήμαρχος Ρόδου.

Στη συγκέντρωση καθορίστηκαν επίσης  οι βασικοί άξονες του προγράμματος  δράσης, και εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα.

Στο πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνονται: Πλατιά ενημέρωση για τις εξελίξεις. Συλλογή  υπογραφών, με έντυπο και ηλεκτρονικό τρόπο. Συναυλία ειρήνης ενάντια στην δημιουργία βάσης. Ημερίδα με την συνεργασία της σχολής Μεσογειακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δραστηριότητες σε σχολεία στα πλαίσια της νέας σχολικής χρονιάς με εκδηλώσεις θεματικού περιεχομένου  ζωγραφιές, ποιήματα και άλλες δράσεις. Επίσης την αποστολή επιστολών σε όλους τους φορείς του νησιού προκειμένου να λάβουν θέση στο ζήτημα. Συγκεντρώσεις, ομιλίες και κινητοποιήσεις ενάντια στην δημιουργία μιας ακόμα μηχανής πολέμου, καταστροφής και αιματοκυλίσματος των λαών της περιοχής. Την προετοιμασία εκδήλωσης στην Κάρπαθο.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble