Σε συναγερμό η αεράμυνα της χώρας


Σε συναγερμό τέθηκαν τα συστήματα αεράμυνας της προκειμένου να αντιμετωπίσουν «εχθρική εισβολή», ενώ δύο ζεύγη αεροσκαφών F-16 απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας και την 111 Πτέρυγα Μάχης της Αγχιάλου για προσομοίωση «κατάρριψης» τουρκικών μαχητικών.

Πρόκειται για άσκηση με αιφνιδιαστική πάντως ενεργοποίηση της αεράμυνας και στόχο να εξεταστούν οι χρόνοι αντίδρασης και ετοιμότητας των συστημάτων που που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Πρωινές ώρες της 14/9 δόθηκε έναρξη ασκήσεως αεράμυνας με στόχο την εξέταση του χρόνου ετοιμότητας/αντίδρασης των συστημάτων αεράμυνας της χώρας σε όλη την επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό διατάχθηκε η απογείωση 2 ζευγών αεροσκαφών από 115 ΠΜ (Σούδα) και 111 ΠΜ (Αγχίαλο) τα οποία προσομοιάζουν εχθρική αεροπορική δύναμη. Η άσκηση βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε η άτυπη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ για την άσκηση.

Το ερώτημα ωστόσο είναι γιατί μία τέτοια άσκηση και τι φοβούνται στο Πεντάγωνο. Η ησυχία που υπάρχει από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου πάντως σίγουρα δεν είναι καθησυχαστική. Εκτιμάται πώς μόλις ο Ρ.Τ. Ερντογάν ξεπεράσει πλήρως τα προβληματα που προέκυψαν από τον πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου θα κάνει και πάλι «έφοδο» στο Αιγαίο. 

Μέχρι στιγμής, είναι απασχολημένος και έχει επικεντρώσει στη Συρία και στην εισβολή που πραγατοποιούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κι αυτό στόχο έχει να μπορέσει να συσπειρώσει και πάλι τους οπαδούς και να αναδείξει το ρόλο της Τουρκίας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια