Σε πέντε μήνες θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός για το ΚΔΑΥ Ρόδου. Ο Δήμαρχος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση παρουσία του Περιφερειάρχη


Υπεγράφη από το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την προμήθεια σταθερού εξοπλισμού για το ΚΔΑΥ Ρόδου, έργο που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά ολόκληρο το νησί.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή έγινε το μεσημέρι (Τετάρτη) στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου ο οποίος προ ημερών ενέκρινε την σύμβαση με τον ανάδοχο για την εγκατάσταση του Κέντρου Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ρόδου. Παρόντες ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Παλαιολόγου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ανάδοχος του έργου το οποίο είναι προϋπολογισμού 1.274.620,80 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), είναι η ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ και ο χρόνος παράδοσής του είναι πέντε μήνες.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «το ΚΔΑΥ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των δράσεων ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Ρόδου καθώς το έργο έχει την απαιτούμενη δυναμικότητα για να ανταποκριθεί άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα στις ανάγκες χωριστής συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών σε τέσσερα ρεύματα» (γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο).

Το ΚΔΑΥ Ρόδου είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Ο εξοπλισμός του έργου ο οποίος θα εγκατασταθεί στο κτήριο που έχει ολοκληρωθεί, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλυσομεταφορείς, μεταφορικές ταινίες, βαλλιστικό διαχωριστή για τον κατά βάρος και κατά σχήμα διαχωρισμό των υλικών, μαγνητικό διαχωριστή για τον διαχωρισμό των σιδηρούχων υλικών, πρέσα δεματοποίησης για τη συμπίεση και δεματοποίηση σε μπάλες των ανακτώμενων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κ.λπ. ) και άλλα.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιάννης Γκιούλης, ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου στο χειρισμό και συντήρηση των μηχανημάτων.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια