«Σε πανικό και πολιτικό αδιέξοδο η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ»


Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά”, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Η προσπάθεια  ακύρωσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την παραπαίουσα Κυβέρνηση, απέτυχε. 

Ακολούθησαν οι απίστευτες δηλώσεις για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας από την κυβερνητική εκπρόσωπο. Δεν υπάρχει προηγούμενο ανάλογης επίθεσης από μία δημοκρατική κυβέρνηση ως προς το ύφος και την επιθετικότητα, κατά ενός θεσμού όπως η δικαιοσύνη. Τη δικαιοσύνη που αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν τον αυταρχισμό, το ήθος και την αντίληψη αυτής της κυβέρνησης.

Η απόλυτη στάση και η αντίδραση της κυβέρνησης είναι ευθέως ανάλογη του πολιτικού προβλήματος που πλέον αντιμετωπίζει, όπου δείχνει για πολλοστή φορά ότι δεν σέβεται τις πλειοψηφίες. Το απέδειξε στο δημοψήφισμα, όπου το ΟΧΙ το μετέτρεψε σε ΝΑΙ.

Όταν προηγείται στις δημοσκοπήσεις, προκηρύσσει εκλογές και δημοψήφισμα. Όταν έπεται στα γκάλοπ, αλλάζει τον εκλογικό νόμο και επιτίθεται σε θεσμούς της δημοκρατίας αγγίζοντας τα όρια θεσμικής εκτροπής.

Η δημοκρατική κοινωνία πρέπει να συσπειρωθεί σε ένα μέτωπο κατά της παρούσας κυβέρνησης. Πρέπει να βάλουμε τέλος στα ψέματα, στην συρρίκνωση της οικονομίας και στον κατήφορο της χώρας.

H αποχώρησή τους από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι η μόνη λύση.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Ρόδου

Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια