Τέθηκε σε λειτουργία η δεύτερη γραμμή στο βιολογικό Ρόδου μετά από 17 χρόνια


Κέρδισε το στοίχημα της λειτουργίας του βιολογικού η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ο κ. Τσίκκης ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημάρχου κ Φώτη Χατζηδιάκου όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους στον κεντρικό βιολογικό  για το επίτευγμα, το ζήλο και την ιδιαίτερη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Σε λειτουργία τέθηκε και η δεύτερη γραμμή βιολογικής  επεξεργασίας αστικών λυμάτων στο βιολογικό καθαρισμό της περιοχής  «Βόδι». Πρόκειται ουσιαστικά, για μια σημαντική παρέμβαση της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑΡ ,που συμβάλει τα μέγιστα  στην επέκταση του ήδη υφιστάμενου  βιολογικού καθαρισμού, καθώς δίνεται πλέον η δυνατότητα της εναπόθεσης και της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων από τις δημοτικές ενότητες Ροδίων, Ιαλυσού και Καλλιθέας.

Η λειτουργία της δεύτερης γραμμής βιολογικής επεξεργασίας των αστικών λυμάτων αποτέλεσε στοίχημα της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑΡ ,η οποία κατάφερε μέσα σε εφτά μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της, να ολοκληρώσει ένα σημαντικό έργο, προς όφελος του περιβάλλοντος και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης αναλογιζόμενος τις αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν στην επεξεργασία των αστικών λυμάτων λόγω και της λειτουργίας νέων ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων στο βόρειο τρίγωνο της Ρόδου ,έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να μεριμνήσουν για την επέκταση της χωρητικότητας  του υφιστάμενου βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή «Βόδι».

Το έργο αυτό ,αν και είχε κατασκευαστεί το 1998, παρέμεινε ανενεργό για 17 χρόνια καθώς απαιτούταν να γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν τους τελευταίους εφτά  μήνες από την νέα διοίκηση τα στελέχη και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ .

« Μέσα σε εφτά μήνες ,με την συνδρομή και την συνεργασία των εργαζομένων του βιολογικού καθαρισμού, η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, έκανε την υπέρβαση θέτοντας  σε λειτουργία και την δεύτερη γραμμή βιολογικής επεξεργασίας των αστικών λυμάτων. Ουσιαστικά με την παρέμβαση μας αυτή, αυξήθηκε κατά 100% η χωρητικότητα του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή «Βόδι». Η επεξεργασία των αστικών λυμάτων θα γίνεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο που είναι φιλικός προς το περιβάλλον, καθώς βασικός στόχος μας είναι η προστασία του. Πρόθεση μας μετά  και την παρέμβαση αυτή, είναι να προχωρήσουμε μεσοπρόθεσμα, με τον σχεδιασμό και την μελέτη που ήδη εκπονείται στην  αναβάθμιση και  στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και της  περαιτέρω επέκτασης του υφιστάμενου βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή «Βόδι» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια