Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο σε μισθούς και διάρθρωση

590_7bc66405587ce2dfbc1ed1b3d9118e65

Μπαράζ συσκέψεων στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου το πρώτο νομοσχέδιο να αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου. Θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις, τόσο στη διοικητική διάρθρωση, όσο και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να προχωρήσουν από τις 15 Οκτωβρίου οι αλλαγές στον Δημόσιο Τομέα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο.

Οι συσκέψεις του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Βερναρδάκη με υπηρεσιακούς παράγοντες είναι διαρκείς προκειμένου να αναρτηθεί το πρώτο νομοσχέδιο στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου που θα αφορά την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε προετοιμαστεί επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου και αυτήν την περίοδο γίνονται οι τελευταίες παρεμβάσεις.

Οι αλλαγές στο Δημόσιο αναμένεται να είναι σαρωτικές, αφού θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις, τόσο στη διοικητική διάρθρωση, όσο και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι 6 βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό αφορούν:

1 Τη λειτουργία Μητρώου Δημοσίων Υπαλλήλων με βάση τα προσόντα και το καθηκοντολόγιο.

2 Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων και επιλογής προιτσαμένων.

3 Δεύτερο κύμα κινητικότητας: Μέχρι τα τέλη του έτους θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο σύνολο του Δημοσίου Τομέα.

4 Την αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Διοίκησης.

5 Μείωση των αποδοχών σε βουλευτές, γενικούς γραμματείς και αιρετούς στην Αυτοδιοίκηση.

6 Νέο μισθολόγιο από το 2016.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ