Σάλακος: Το καταπράσινο χωριό της Ρόδου


Σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται το καταπράσινο χωριό Σάλακος.

Σάλακος

Τα άφθονα τρεχούμενα νερά και οι πηγές, έχουν δημιουργήσει τόσο πλούσια βλάστηση που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών. Παντού υπάρχουν καρυδιές, αμπέλια και ελαιώνες.

Σάλακος

Αγαπημένο σημείο όσων την επισκέπτονται για πρώτη φορά είναι η λιθόστρωτη πλατεία του χωριού με τις μεγάλες συκιές που προσφέρουν την σκιά τους δίπλα στο τρεχούμενο νερό.

Σάλακος

Τα καλοκαίρια οι κάτοικοι και οι τουρίστες απολαμβάνουν τα μπάνια τους στη διάσημη παραλία του Κάμειρου.

Η Σάλακος μπορεί να έχει τουρισμό, ωστόσο οι μόνιμοι κάτοικοί του μένουν πιστοί στην παράδοση και τα έθιμα. Για αυτό και θα δείτε όλες τις εποχές του χρόνου τις γιαγιάδες να πηγαίνουν να ψήσουν στους ξυλόφουρνους, να αλέθουν σιτάρι, να απλώνουν πληγούρι αλλά και στο μικρό εργαστήριο του χωριού να φτιάχνουν σκαλιστές καρέκλες.

Σάλακος

Έχει ενδιαφέρον: Στο χωριό αξίζει να δείτε το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία αλλά και τους βυζαντινούς ναούς του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Νικολάου.

Τι να δοκιμάσουμε: Από τα πολλά τοπικά προϊόντα του νησιού, οι επισκέπτες αγαπούν ιδιαίτερα το μελεκούνι, τη γραβιέρα Ρόδου, το γιδοτύρι, τα αμυγδαλωτά, τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες από φρέσκα φρούτα.

 

Φωτογραφίες: www.facebook.com/Σάλακος-Ρόδος-310434552411632, https://www.facebook.com/salakosvillage/

Πηγή : mariailiaki.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια