Ρομά κατασκήνωσαν στο Ροδίνι – Τι άφησαν πίσω τους ….- Εικόνες ντροπής


Πριν από δυο ημέρες, Ρομά με δυο κλούβες κατασκήνωσαν στο Ροδίνι, στο γνωστό γηπεδάκι, δίπλα από τους Τάφους των Πτολεμαίων  όπου εκατοντάδες Ροδίτες πηγαίνουν βόλτα τα κατοικίδια τους , πεζοπορία  και αρκετά παιδιά περνάνε εκεί τα απογεύματα τους παίζοντας μπάλα.

Σήμερα έλειπαν… αποχώρησαν από το Ροδίνι, όμως η κατάσταση στην οποία άφησαν το χώρο είναι αποκρουστική. Μια πλατεία γεμάτη σκουπίδια, παλιά αντικείμενα , ακόμα και σύριγγρα βρέθηκε, μια πλατεία με  βρωμιά και δισοδεία.

Οι φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο Rodosreport είναι χαρακτηριστικές. Ήδη το πάρκο του Ροδινιού είναι αρκετά παραμελημένο, ένας ιστορικός χώρος φυσικής ομορφιάς  στην καρδιά της πόλης που μέρα με τη μέρα καταρρέει με ελάχιστες παρεμβάσεις . Πλέον και η μια πλατεία που παρέμενε σχετικά καθαρή για τις στιγμές χαλάρωσης των Ροδιτών, μετατράπηκε σε χωματερή, λόγω της τελευταίας κατασκήνωσης Ρομά εκεί.

Επίσης βρισκόμαστε ακόμα σε τουριστική περίοδο, οπού δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που περπατάνε το πάρκο του Ροδινιού, αυτή την όαση και καταλήγουν στην πλατεία. Οι εικόνες αυτές σίγουρα δυσφημούν το νησί μας.

Η αντίδραση των αρμόδιων φορέων είναι δέον να  είναι άμεση, ώστε ένα τόσο όμορφο μέρος μέσα στην πόλη της Ρόδου, να μη μετατραπεί σε ακόμα ένα σημείο παρανομίας, κατάχρησης  και καταπάτησης. Ήδη οι πρώτοι πολίτες διαμαρτύρονται για την αποκρουστική εικόνα που εμφανίζει πλέον η πλατεία.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια