ΥΠΕΡΟΠΛΟ η ρόκα κατά των χρόνιων νοσημάτων ! Διαβάστε τις θεραπευτικές της ιδιότητες!


Τα θρεπτικά συστατικά της ρόκας μειώνουν το κίνδυνο καθώς επίσης έχουν και προστατευτική δράση.

Η ρόκα είναι ένα φυτό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, στην ίδια οικογένεια είναι και το μπρόκολο, το λάχανο και άλλα. Οι θερμίδες ενός πιάτου; Μόλις 10!!! Αποτελεί πηγή φυτικών ινών και περιέχει υψηλά πόσα βιταμίνης Κ, καθώς επίσης και Α και C…

Η υψηλή πρόσληψή βιταμίνης Κ σύμφωνα με μελέτες πανεπιστημίων και ειδικών , έχει φανεί ότι σχετίζεται με την καλή υγεία των οστών, αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου.

Η αύξηση κατανάλωσης φυτικών τροφών όπως η ρόκα, μειώνει τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και προβλήματα που αφορούν την καρδιά. Η αυξημένη κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών μειώνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και του παχέος εντέρου. Όλα αυτά λόγω ουσιών όπως η σουλφοραφάνη που περιέχει η ρόκα και τα σχετικά λαχανικά.

Τέλος τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως α – λιποικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, καθώς αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η ρόκα μπορεί να καταναλωθεί σε σαλάτες, σε ζυμαρικά σε συνδυασμό και με άλλα πράσινα λαχανικά τα οποία είναι υπερόπλο για την θωράκιση της υγείας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble