Ρόδος: Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Τουρκίας ο 31χρονος με τα 50 κιλά ηρωϊνης


Στην Τουρκία, για την υπεράσπιση 31χρονου Ροδίτη που συνελήφθη στο Αϊβαλί της Τουρκίας να μεταφέρει 50 κιλά ηρωϊνης, βρέθηκαν οι δικηγόροι Στέλιος Κιουρτζής και Γεώργιος Κυπραίος.
Σημειώνεται ότι ο 31χρονος Ροδίτης, κρεοπώλης στο επάγγελμα, συνελήφθη στις 4 Αυγούστου από Τούρκους τελωνειακούς, όταν στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 96 συσκευασίες με 49 κιλά και 428 γραμμάρια ηρωϊνης.
Δηλώνει θύμα Αλβανού, που του υποσχέθηκε αμοιβή ύψους 5.000 ευρώ για να μεταφέρει άγνωστο στον ίδιο αντικείμενο από την Τουρκία στην Αθήνα, διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν πρόκειται για τίποτε παράνομο.
Οι δικηγόροι επισκέφθηκαν τον 31χρονο στις υψίστης ασφαλείας φυλακές, ενώ μετέβησαν και στο δικαστήριο στο οποίο θα εξεταστεί η αίτηση αποφυλάκισης, που έχει υποβάλει για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο δικηγόρος Στέλιος Κιουρτζής, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι κατά την παραμονή τους στην Τουρκία, υπέβαλαν μια σειρά από αιτήματα στις Τουρκικές αρχές για ν’ αποδείξουν ότι ο εντολέας τους δεν είχε καμία γνώση ότι μετέφερε ηρωίνη.
Συγκεκριμένα αίτημα για δακτυλοσκόπηση των συσκευασιών ηρωίνης που κατασχέθηκαν, έλεγχο από το video εξωτερικής μαγνητοσκόπησης στο χώρο στάθμευσης, που είχε αφήσει το αυτοκίνητο και αίτημα για να εξεταστεί ιατρικά και ψυχιατρικά καθώς στο παρελθόν είχε υποστεί τραύμα στο κεφάλι και λαμβάνει αγωγή.
Ο κ. Κιουρτζής, υποστήριξε ακόμη ότι η κατάθεση του εντολέα του, προανακρινόμενος, έγινε χωρίς την παρουσία διαπιστευμένου διερμηνέα από την κατάσταση των δικαστηρίων και τυγχάνει άκυρη.
Αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησης του 31χρονου, είπε ότι για φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι καλές, παρ’ ότι απαγορεύεται ο προαυλισμός με ότι αυτό συνεπάγεται στη ψυχολογία των κρατουμένων.
Σ’ ότι αφορά στην έκβαση της υπόθεσης, ο κ. Κιουρτζής εμφανίστηκε αισιόδοξος.
«Αν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας, είπε, ίσως γίνει η μεγάλη ανατροπή. Από τα στοιχεία που έχω, ο τελευταίος τροχός της αμάξης είναι ο κατηγορούμενος».

Πηγή : ert.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

35 Shares
Share35
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble